Afbeelding
Foto:

RKBS De Horizon geeft positief signaal af

actie n Gave reacties van ouders, tekeningen en presentjes van kinderen, Horizon-ouders die geïnformeerd werden over het 'waarom' van de onderwijsstaking en de invulling op deze school, twaalf belangstellenden voor een mooie baan als 'mees of juf' of onderwijsassistent, twee wethouders op bezoek en veel aandacht van de media dat waren de mooie opbrengsten woensdag 6 november waar de aangekondigde stakingsdag op deze Katwijkse basisschool anders werd ingevuld.

"Uiteindelijk gaat het er om dat er veel meer mensen gaan kiezen voor dit o zo mooie vak van leerkracht", aldus Herbert van Elteren, de bevlogen directeur van de Horizon.

De leerkrachten hadden natuurlijk allemaal een Lubach T-shirt aan. Zij herkenden zich in de actiedoelen van de bonden en snapten de stakingsbereidheid in Nederland. Toch hebben zij, gekozen voor een ander signaal, namelijk om de school op die dag wél open te houden om zodoende juist een positief signaal te geven over het mooie werk in het onderwijs.

Een belangrijke uitnodiging was voor belangstellenden die mogelijk een overstap naar het onderwijs overwegen. Met twaalf kandidaten zijn er mooie oriënterende gesprekken geweest en hebben zij mee kunnen kijken in school en bij verschillende groepen.

Van Elteren: "Na deze enerverende en ook prachtige ochtend ging om 12.15 uur de schoolbel en met een grote glimlach gingen kinderen en ouders naar huis. De leerkrachten bleven natuurlijk gewoon op school om de komende dagen weer voor te bereiden. Business as usual. Een mooi filmverslag staat op de Facebookpagina van onze basisschool."


Sintmiddag in de bibliotheek

n Met optreden door leerlingen van de Muziekschool

bieb n In de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam organiseren we op woensdag 27 november tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige Sintmiddag voor jonge kinderen.

Begonnen wordt met een lekker uurtje knutselen om vanaf 15.00 uur met elkaar te genieten van een muzikaal sinterklaasprogramma van een leerlingenorkest van Muziekschool Katwijk.

Knutselen én muziek maken

Tijdens deze Sintmiddag ligt het voor de hand dat de kinderen iets gaan knutselen dat met Sint en Piet te maken heeft. We gaan aan de slag met allerlei materialen en maken er iets leuks van.

Vanaf 15.00 uur schuiven we als vanzelf aan bij muzikale programma van de muziekschool. Leerlingen van de muziekschool spelen allerlei leuke sinterklaasliedjes en iedereen kan lekker actief meezingen of meedansen. Iedereen is welkom: peuters, kleuters, oudere kinderen.

Wie maar wil komen luisteren en meedoen aan deze creatieve Sintmiddag. De toegang is gratis.

Afbeelding