Afbeelding
Foto:

Actie winterhulp

Roemenië n Jaarlijks houdt HOE Katwijk in de wintermaanden een actie winterhulp voor de allerarmsten in Roemenië. Dit project is van groot belang, omdat de winters er vaak erg koud zijn. De actie is erop gericht om door middel van financiële steun, de mensen in de Roemeense dorpjes bij te staan.

Behalve een tekort aan voedsel, is er ook gebrek aan hout om de kachel te stoken. Stichting HOE wil geld inzamelen, zodat dáár de nodige spullen ingekocht kunnen worden. Zo wordt de plaatselijke economie gesteund en besparen we op de kosten van een transport.
Al vele jaren is een groep enthousiaste dames aan het breien voor de Roemenen: lekkere warme gebreide truien, sjaals, mutsen, handschoenen en sokken. Al deze spullen gaan mee met de reguliere transporten en helpen de mensen aan een beetje lichaamswarmte gedurende de winter. Maar hun huis verwarmen is voor de mensen een grote uitdaging. Sommigen gebruiken zelfs boomschors en gedroogd gras om het huis warm te stoken. Daarom is onze steun nog zo heel hard nodig.
Ieders hulp is mogelijk door een bijdrage over te maken op NL90 RABO 0331 7079 77 of NL68 INGB 0006 1941 73 t.n.v. Chr.st.HOEKatwijk, o.v.v. 'Winteractie 2019'.


De Uiver in kerstsfeer

winters n Herfst, winter, sinterklaas of kerst… Voor ieder seizoen of feest kan men het huis sfeervol en gezellig inrichten met de trendy accessoires die te vinden zijn bij tuincentrum De Uiver.

De Uiver biedt een ruime keuze in mooie planten en artikelen volgens de laatste trends. Gaat u voor Urban jungle met materialen zoals planten, touw en glas; voor het Scandinavisch landelijk met accenten van hout, groen en dierfiguren; voor het klassieke rood/groen met goud of zilver of toch voor de gouden gloed: warme gloedvolle versieringen voor de feestmaanden met veel warmte en licht.

Voor iedere woonstijl kan men terecht bij tuincentrum de Uiver, Rijnstraat 141.


Stemmen voor Katwijks mooiste natuurfoto's

nominaties n Een deskundige jury heeft uit de vele inzendingen voor de natuurfotowedstrijd van het Natuurcentrum Katwijk negen genomineerden voor de hoofdprijzen geselecteerd. Het publiek kan stemmen.

De negen genomineerde foto's hangen in het Natuurcentrum Katwijk, en vanaf nu is daar ook stemmen mogelijk. Het Natuurcentrum op de hoek Boulevard/Voorstraat te Katwijk aan Zee is open op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdagmiddag 30 november wordt bekendgemaakt wie Katwijks mooiste natuurfoto's van 2019 hebben gemaakt. De genomineerden en de uiteindelijke winnaars krijgen de afdruk van hun tentoongestelde foto mee na de prijsuitreiking. De winnaars van de volwassenen- en van de jeugdcategorie (jonger dan 18 jaar) ontvangen een extra grote uitvergroting van hun winnende foto en een dinerbon ter waarde van 50 euro.


Koffieochtend in het Dorpshuis

Dorpskerk n Op woensdag 20 november is er koffieochtend in Het Dorpshuis aan de Kerklaan 10.

Te gast is Joke Verweerd. Zij spreekt over het thema 'Bewogen en bevlogen'. Welke keuze maken wij in betrekking tot onze naaste? Wie laten we links liggen en met wie gaan wij om? Wat is onze taak hierin? De Schriftlezing komt uit Romeinen 13:8-12

Inloop vanaf 9.00 uur. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.