Ilse Kuijt in actie. | Foto: Geert Bekker
Ilse Kuijt in actie. | Foto: Geert Bekker Foto:

Grasshoppers heeft geen moeite met Den Helder

basketbal n Afgelopen zaterdag is het Dames 1 team van Sportiff Company Grasshoppers de goede weg weer ingeslagen. Waar afgelopen woensdag nog nipt verloren werd van concurrent Binnenland, werd nu van Den Helder overtuigend gewonnen. Den Helder trad door blessures slechts aan met 8 speelsters.

Den Helder deelde, onder aanvoering van Kiki Fleuren, wel de eerste klap uit. Na 4 minuten spelen had Grasshoppers slechts 2 vrije worpen benut en Den Helder al 9 punten waaronder 7 van de Limburgse Fleuren. Hierna was het echter het Kuijt-trio dat gezamenlijk 13 punten op rij maakte waardoor de Katwijksen aan het eind van het eerste kwart positief afsloten met 22-17.

Tamlyn de Groot opende voor Sportiff company het 2e kwart waar ze het eerste kwart mee geëindigd was: Een fraaie driepunter. Het team van Gouw/Mens/Mesker zette aan en het was voor Den Helder lastig om de scherpte in de afwerking te volgen. Black&Yellow weet een ruststand van 45-28 neer te zetten.

Het derde kwart ging Grasshoppers ongestoord verder. Scores van Karin Kuijt, Tamlyn de Groot en Noor Driessen zorgden voor de genade klap. Na een mooie fast break waarin Mia Hordijk met een "no look pass" Ilse Kuijt liet scoren gevolgd door een 3-punter van Sonja Kuijt was het verschil opgelopen tot 28 pnt. Lotte van Kruistum liet ook zien over schutters-kwaliteiten te beschikken. Koud in het veld pakte zij ook haar driepunter. Iris Govers zorgde er met haar driepunter voor dat 6 van de 12 speelsters deze wedstrijd van afstand punten hebben gepakt. Deborah Vos, die woensdag nog geblesseerd uitviel, pakte o.a. door een mooie move ook haar punten Bij Den Helder raakte sleutelfiguren in foutenlast maar met de kleine selectie wisten ze toch de schade aan het eind van het kwart naar 20 punten te brengen: 73-53

De wedstrijd is dan gespeeld. Het begin van het 4e kwart is nog wel voor Grasshoppers waarna Dozy de laatste minuten vooral voor haar rekening neemt. Rosalie Aandewiel laat nog een driepunter aantekenen en Marieke van Schie sluit de wedstrijd af met 4 punten. Al met al weer belangrijke punten voor Sportiff company Grasshoppers om in het kielzog van de lijstaanvoerders te blijven. Kiki Fleuren die ontsnapte aan haar 5e fout bij het corrigeren van haar turnover op Noor Driessen, werd met 27 punten topscorer van de wedstrijd. Einduitslag 93-74.

Vanwege een interlandwindow is de volgende (inhaal)wedstrijd op maandag 20.30 uur tegen BC Utrecht Cangeroes.


Stempels snijden in bibliotheek

Workshop n In november gaan we toch al een beetje naar de kersttijd kijken met de workshop voor volwassenen 'Stempels snijden: maak je eigen kerstkaarten'. Op zaterdagmiddag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Janneke Verdijk in de Hoofdbibliotheek een gezellige creatieve middag. Om helemaal in de kerstsferen te komen en om met een mooi eindresultaat naar huis te gaan.

In deze creatieve workshop voor deelnemers vanaf 15 jaar leer je zelf stempels snijden. We gebruiken potloodgummen en speciaal stempelrubber om de stempels te snijden. En werken met gutsen zoals je die ook voor linoleum zou gebruiken en fijne papiermesjes. Tijdens de workshop geeft Janneke Verdijk nog wat extra achtergrondinformatie over de grafische technieken. Een duik vooruit in de feestdagen door je eigen kerstkaarten te maken met stempels. Alle deelnemers gaan naar huis met een aantal zelfgemaakte stempels, een stempelkussen en een afdruk op mooi papier. Daar kun je iets mee!

Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan deze gezellige en creatieve zaterdagmiddag in de Hoofdbibliotheek. Wil je op 30 november van 14.00 tot 16.00 uur ook aan de slag met stempels om zelf kerstkaarten te maken? Koop dan snel een toegangskaart: € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl

In de bieb is er een workshop stempels snijden. | Foto: PR