Orgelconcert in Vredeskerk

Orgel n Op vrijdag 15 november, aanvang 20.15 uur, vindt in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 een afwisselend concert plaats. De inmiddels zeer bekende musicus André van Vliet neemt dan achter de klavieren van het Bätzorgel uit 1765 plaats. Ook zal de bekende sopraan Margreet van Maanen haar medewerking verlenen.

De musicus André van Vliet bekend van Nederland Zingt, zal deze avond een uitgekiend programma spelen, waarvan de toehoorders geen spijt zullen krijgen. Natuurlijk gaat het bij muziek maken om goed spel, de juiste instelling en is het je dag. Na afloop kan men met de concertgever van gedachten wisselen. De werken zijn o.a. Bach's Concerto voor viool op orgel; Andante met variaties van F. Mendelssohn; Sabeldans van Chatschaturjan en tot slot improvisatie, waarna samenzang.


Sopraan Margreet van Maanen schittert met Händel's 'Eternal Source of light divine'; Panis Angelicus van Franck; Wiegenlied van Brahms; Alleluja van Mozart en Dank sei Dir Herr van Händel e.a.
De entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen t/m 14 jaar hebben vrij toegang. Na afloop is er gelegenheid wat na te drinken.


Excursie langs de vloedlijn

natuur n De Strandgroep van IVN regio Leiden houdt op zaterdag 16 november een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.

De excursie duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Verzamelen op parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg, op de hoek bij de KNRM-loods. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat er is te vinden. De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Aanmelden is niet nodig.