Een punt van irritatie is het stallen van fietsen in de Badstraat. | Foto: Piet van Kampen
Een punt van irritatie is het stallen van fietsen in de Badstraat. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Kijk in de wijk door college

Wijkbezoek n Het college bracht vorige week dinsdag een tweejaarlijks bezoek aan Katwijk aan zee. In gezelschap van leden van de Wijkraad werden diverse stops gemaakt en 's avonds was er voor de burgers gelegenheid om met de leden van het college van gedachten te wisselen.

Door Piet van Kampen

'Er is al veel digitaal contact geweest' deelde burgemeester Cornelis Visser mee aan de vele aanwezigen. 'Vanavond kunt u met uw vragen en klachten bij de wethouders en bij mij terecht'. En er kwamen wat vragen en klachten over tafel. Sommige konden direct worden beantwoord, zij het positief, of 'we zullen het onderzoeken en kijken wat de mogelijkheden zijn' of direct met nul op rekest.
Veel vragen werden er op schrift gesteld en deze zullen allemaal worden beantwoord. Een greep uit de onderwerpen. Een puinhoop achter het ID College nadat er brand in een gebouw is geweest. Wanneer wordt het opgeruimd? De gemeente is geen eigenaar van de grond dus… Nachtelijke geluidsoverlast door jongeren nabij de Nieuwe Kerk en het Noordeinde. 'Het is een klereherrie', aldus een ontstemde bewoner. De uitstraling van de Princestraat doortrekken via de Voorstraat naar de Badstraat om er een naadloos geheel van te maken. Ondergrondse afvalbakken bij de Tromphof. Waarom het horecabedrijf Hudson nog geen vergunning heeft voor het schenken van alcohol? 'Het is nu juist zo mooi geworden en ik wil er met Kerstmis dineren maar als er geen wijntje bij het diner is ga ik niet', viel te beluisteren. Antwoord: 'De eigenaar zelf is laks met de aanvraag'. Vervuiling en geluidsoverlast van schreeuwende jongeren op het Andreasplein en bij de Vuurbaak. Een lelijke en stinkende afvoer van een shoarmazaak in de Dwarsstraat waar niets aan gedaan kan worden. Jammer dus.


Parkeren en fietsen

Veel irritatie over de vele fietsen die ongeordend bij de HEMA en in de Badstraat worden neergezet. De Taatedam is een plein waar een mooie gelegenheid is om daar de fietsen tijdens het winkelen neer te zetten werd er geopperd. Het parkeren is een blijft een algemeen probleem voor velen. Een van de moeilijk oplosbare zaken.