Intocht Sinterklaas Winkelhart Zeezijde

sint n Op 16 november zal Sinterklaas om 13:30 uur per boot arriveren in Katwijk aan zee bij de Zwaaikom. Aan boord zit de Pietenband, dus ze zijn van verre al te horen.

Burgemeester Visser zal hem aan de kade opwachten met hopelijk heel veel enthousiaste kinderen en ouders. Natuurlijk worden daar al handjes geschud en met elkaar gezongen.

Sinterklaas en zijn pieten zullen hun weg vervolgen per koets in een optocht. The Flying Stars zullen voorop in de stoet lopen met daarachter de Jong Floraband en Sinterklaas en hoofdpiet in een rijtuig. De Pietenband en pieten zullen aansluiten met een ieder die verder mee wil lopen. Vanuit de Zwaaikom zal de stoet via de Tramstraat, Badstraat, en Voorstraat eindigen op de Princestraat. Vanaf het bordes boven Livera zal Sinterklaas iedereen toespreken om daarna door het winkelcentrum Zeezijde te gaan wandelen. Er is dan gelegenheid om handen te schudden, verlanglijstjes in te leveren en met Sint en Piet op de foto te gaan. De Pieten zullen ook kleurplaten uitdelen waar mooie prijzen mee zijn te winnen.

Verder zullen er verschillende spellen zijn in het dorp, onder leiding van de Pieten. Rond 17.00 uur zal Sinterklaas het winkelcentrum zeezijde verlaten. Want ja, er wacht hem dan nog een drukke nacht met schoenbezoeken.