Katwijk weet niet te scoren en speelt gelijk

voetbal n Op Sportpark De Zwaaier wist Katwijk niet tot scoren te komen. Ook Kozakken Boys wist het net niet te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

Een kleine twee jaar geleden keken de supporters van Katwijk met samengeknepen billen, hoe Katwijk haar doel schoon hield op De Zwaaier. De 0-0 werd destijds met een orkaan van vreugde ontvangen. Hoe anders is het dit weekeinde, terwijl de Kozakken de 0-0 als een overwinning vieren, daar druipen de Katwijkers - supporters en spelers - treurend af. Weer twee punten verloren, 1 punt uit de afgelopen drie wedstrijden.

Het puntenverlies in Werkendam mogen de Katwijkers zich vooral zelf aanrekenen. De Kozakken hebben de afgelopen zomer een flink jasje uitgedaan en waren wellicht de minste tegenstander die de oranjehemden ontmoetten dit seizoen. Maar Katwijk kon de Kozakken nooit echt pijn doen. Wat volgde is derhalve een schouwspel dat de liefhebber weinig kon vermaken.

Katwijk wilde wel, met van 16-tot-16 af en toe ook best aardig voetbal, maar in de laatste fase van de aanval ontbrak het te vaak aan dat kleine beetje finesse en soms wat geluk. Bijvoorbeeld op de lob van Steven Sanchez Angulo, die vlak voor de lijn werd weggewerkt. Of in de tweede helft, toen de Katwijk tot meer kansen kwam. Op aangeven van Mengerink kon Robbert Susan van dichtbij intikken, maar mikte naast de goal. Mengerink en Sanchez konden zelf een voorzet van Joey Jongman niet raken.

Kozakken Boys kon daar maar weinig tegenin brengen. In de eerste helft was daar bij vlagen nog een gevaarlijk snelle uitbraak via Conraad, daarna ebde de voetballende intenties bij de Kozakken weg. De roodbroeken beperkten zich vervolgens voornamelijk tot tegenhouden, met Mengerink als voornaamste slachtoffer van de (onbestrafte) overtredingen. Wie de aanvaller na weer een overtreding, met de handen in de zij, moedeloos het hoofd zag schudden, zag de verpersoonlijking van het Katwijk van Zoutman. Eigenlijk niet fit genoeg, vechtend tegen de verwachtingen.

Zaterdag wacht Noordijk op eigen terrein. Een team dat de verwachtingen al enkele jaren op rij weet te overtreffen. Tussendoor wacht het bekerduel met Flevo Boys op dinsdag. Ooit ook een tegenstander in de Topklasse, inmiddels afgezakt naar de onderste regionen van de Hoofdklasse. Kan Katwijk daar wel aan de verwachtingen voldoen?