In de bieb draait op 6 november de film over bergbeklimmer Ales Honnold. | Foto: PR
In de bieb draait op 6 november de film over bergbeklimmer Ales Honnold. | Foto: PR Foto:

Documentaire over bergbeklimmen in bibliotheek

film n De bibliotheek heeft in de Duurzaamheids- & Natuurmaand november een adembenemende en een Oscarwinnende documentaire over een onbevreesde bergbeklimmer op het programma staan. Over hoe je de ruige natuur met je blote handen kunt bedwingen. Op woensdagavond 6 november om 19.30 uur in Hoofdbibliotheek kan iedereen de adem inhouden en van dichtbij meemaken hoe een spectaculaire klim in het Yosemite Park eruit ziet.

De film gaat over de wereldberoemde klimmer Alex Honnold. Deze dertiger kent geen angst en stelt zichzelf ten doel de beroemdste rotswand van de wereld, de een kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park, te beklimmen zonder touw of enige andere vorm van beveiliging. Een extreme vorm van klimmen. Eén minuscuul klein foutje is meestal dodelijk.

In de documentaire leer je de buitengewone hoofdpersoon Alex beter kennen. Hij heeft zichzelf allerlei 'gewoon' gedrag aangeleerd, zoals knuffelen en gevarieerd eten, omdat hij het uit zichzelf niet deed. Dat heeft te maken met hoe hij in elkaar zit – bij een hersenonderzoek blijkt hij een afwijkende amygdala te hebben, die geen angst vertoont – maar ook met zijn moeilijke jeugd. Die jeugd lijkt tevens verantwoordelijk voor zijn enorme drive om te presteren en er zo toe te doen. Ondertussen probeert hij ook nog een leuke relatie te hebben met zijn vriendin. Deze Sanni laat niet met zich sollen, maar ze staat wel doodsangsten uit om haar geliefde.

Toegangskaarten

Iedereen is welkom bij deze krankzinnig spannende documentaire op woensdag 6 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,00 voor leden en € 8,00 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze en betaal met iDEAL. De zaal is open vanaf 19.00 uur.