Groene inspiratieavond over bewuste levensstijl

bibliotheek n Een inspirerende avond die geheel in het teken staat van een groene en bewuste levensstijl. Samengevat in één zin is dat wat er op woensdagavond 13 november vanaf 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek op het programma staat. Een leuke, laagdrempelige ontmoetingsavond: met een groene inspiratiemarkt met kraampjes, een opening door wethouder Jacco Knape, een interactieve lezing van 'Het Zero Waste project: een leuker leven met minder plastic' door Jessie Kroon, drie korte presentaties over opmerkelijke lokale initiatieven, drankjes en live muziek. Tijd voor verandering, tijd voor bewustzijn: de groene loper gaat uit!

Tijdens deze verrassende avond over een bewuste levensstijl is er van alles te ontdekken in de bibliotheek. De opening is om 19.30 uur maar vanaf 19.00 uur kan iedereen binnenlopen voor een welkomstdrankje en eerste rondje over de groene inspiratiemarkt. Na de opening door Katwijks duurzaamheidswethouder Jacco Knape wordt het podium vrijgemaakt voor Jessie Kroon, samen met Nicky zijn zij de grootste zero waste-lifestylebloggers van Nederland.

In haar lezing neemt Jessie de bezoekers mee op weg naar een zero waste gedragsverandering. Met praktische tips, achtergrondinformatie én een flinke dosis inspiratie. Erger je je ook aan de hoeveelheid (plastic) afval die je om je heen verzamelt? En wil je weten wat jij kunt doen om bewust te leven, dan zit je bij deze lezing goed. Over plasticvrije keuzes en de circulaire economie in de praktijk.

Groene inspiratiemarkt

Daarna hoppen de bezoekers in een marktachtige sfeer van het ene naar het andere kraampje. Zo zijn er onder meer kraampjes van: Indoorvolkstuin, Coast Busters/ Jutters Katwijk / Straatjutters Katwijk, Natuurcentrum Katwijk, de Katwijkse energieambassadeurs die de mensen op weg willen helpen naar een lager energieverbruik, Groene-Woningen met advies op het gebied van energieneutraal wonen en werken, Roosendaal Landscaping over groene en begroeide daken. Ook is Readshop Rijnsburg aanwezig met het boek van Zero Waste Project dat ter plekke gesigneerd kan worden.
Ben je ook wel eens langs die leuke tiny houses in de Duinvallei gelopen? In de eerste korte presentatie vertellen twee bewoners van zo'n minihuisje hoe het is om op 30 vierkante meter te leven. In de tweede presentatie duiken we in de Katwijkse Plastic Battle met Caroline van Natuurcentrum Katwijk en Louis van Straatjutters Katwijk. In de laatste presentatie van 10 minuten vertelt Judith van Vliet over 'sustainable fashion' en over hoe haar mode meer is dan zomaar kleding.

Toegangskaarten kosten € 6,00 voor leden van de bibliotheek en € 8,00 voor niet-leden, te koop aan de balie van de bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl