Nominaties voor de Sportverkiezing kunnen tot 6 december worden doorgegeven. | Foto: PR
Nominaties voor de Sportverkiezing kunnen tot 6 december worden doorgegeven. | Foto: PR

Nominaties gezocht voor Avond van de Sport!

sportverkiezingen n Voor het vijfde jaar op rij worden de Katwijkse Sportverkiezingen georganiseerd. Wie waren de succesvolste sporters in 2019? Welke sportploeg behaalde de mooiste prestatie en welk talent verdient het om in het zonnetje te worden gezet? Vrijdag 26 januari tijdens de vijfde editie van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk wordt dat allemaal duidelijk!

Ook dit jaar krijgt iedereen de kans om zijn favorieten voor de sportverkiezing aan te dragen. Er zijn vier verschillende categorieën: sportploeg, sportman, sportvrouw en belofte. Per categorie komen er steeds 3 genomineerden; een deskundige, onafhankelijke jury bepaalt uiteindelijk de winnaars. Nomineren kan tot vrijdag 6 december.


Avond van de Sport

Sporten is echter meer dan topprestaties; het is ook - en misschien wel vooral - bewegen, meedoen en samen lekker bezig blijven. Daarom worden dit jaar ook prijzen uitgereikt aan mensen, verenigingen/instanties en teams die in 2019 een voorbeeld zijn en een extra bijdrage hebben geleverd aan meedoen en lekker bezig blijven. Deze keer zijn we op zoek naar sportbestuurders, een jeugdteams, bedrijven en sportverenigingen.


Bijzondere initiatieven

Net als voorgaande jaren worden ook bijzondere initiatieven en activiteiten van (sport)verenigingen beloond. Dat mag en kan van alles zijn; zowel een nieuw evenement als een evenement wat we al jaren kennen. Maar ook een eenmalige activiteit voor een speciale doelgroep. Afgelopen jaren hebben o.a. de Watersportdag, Katwijk Fietst en het Topsport Programma van Grasshoppers een prijs ontvangen.

Tijdens de Avond van de Sport houden de deelnemers een pitch van 1 minuut; het publiek bepaalt vervolgens welke drie aanmeldingen er naar huis gaan met € 500,00 of € 350,00. Aanmelden kan tot vrijdag 3 januari.

Op vrijdagavond 24 januari worden de winnaars van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen bekend gemaakt tijdens de Avond van de Sport in het Dorpshuis Valkenburg. Alle sportverenigingen van onze gemeente worden niet alleen uitgenodigd om kandidaten voor de prijzen te nomineren, maar vanzelfsprekend ook om bij de avond aanwezig te zijn. Met muziek, een hapje, een drankje en ook dit jaar weer gerenommeerde presentatoren, wordt het een Avond van en voor de Katwijkse Sport.

Aanmelden van nominaties en initiatieven via info@sportverkiezingen.nl


Sportiff Company Grasshoppers komt tekort in Landsmeer

basketbal n De dames van Sportiff Company zijn zaterdag tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aangelopen. Waar in september Grasshoppers, in de strijd om de Supercup, Loon Lions met 8 punten versloeg (76-68) moesten de Katwijksen nu het onderspit delven. Ook met acht punten: 77-69.

Grasshoppers had een zeer voortvarende start. Mia Hordijk opende met een driepunter de wedstrijd. Hierna was het o.a. Noor Driessen die 6 punten op rij pakten, waarna Mia opnieuw van afstand raak schoot. Ook Karin Kuijt had inmiddels een score achter haar naam en zo stond het na ruim 4 minuten spelen 3-14 in Katwijks voordeel. Marieke van Schie maakte het leed nog groter met een fraaie move onder het bord. Beide teams hielden het tempo hoog. Bij Loon werd na 5 minuten Katie Bussey ingebracht en die zorgde ervoor dat Loon Lions weer wat in kon lopen. Met nog ruim een minuut te spelen was het gat tot 5 punten teruggebracht naar 13-18. Rosalie Aandewiel liet daarop zien wat haar specialiteit is. Koud in het veld schoot ze ook 2 rake driepunters waardoor Sportiff Company Grasshoppers op 24 punten kwam. Lions pakte ook nog de nodige punten zodat aan het einde van het eerste kwart een stand van 18-24 op het bord prijkte.

Het tweede kwart blijft het tempo hoog. Het team uit Landsmeer weet langzaam dichterbij te komen. Grasshoppers blijft tot vlak voor rust aan de leiding mede door 2x3 van Sonja Kuijt en 1x3 van Karin Kuijt. Tanya Bröring brengt Loon voorbij het team van Gouw/Mens/Meskers maar Mia Hordijk brengt met een mooie drive beide teams in evenwicht voordat de kleedkamer opgezocht werd (44-44)

Het derde kwart neemt Loon Lions de touwtjes in handen en lijkt die niet meer weg te geven. Scores vallen niet meer bij Grasshoppers en Loon weet tot 7 punten uit te lopen. Het zijn de Kuijt–sisters die ervoor zorgen dat er nog hoop is. Zij brengen de stand aan het einde van het 3e kwart op 63-61 in het voordeel van de Lions.

Het vierde kwart brengt Mia Hordijk met haar 20ste punt de stand nog 1x in evenwicht. Daarna stokt het bij Sportiff Company Grasshoppers. Loon scoort wel door en neemt een riante voorsprong van 11 punten met nog ca 3 minuten te spelen. Deborah Vos probeert met twee opvolgende scores de schade nog te herstellen maar de tijd en scherpte ontbreekt om nog iets te doen tegen deze achterstand. Loon Lions houdt de punten in eigen huis door Grasshoppers met 77-69 te verslaan.

Op de vraag waarom het goede begin niet kon worden gecontinueerd, analyseerde Axel Gouw al kort na de wedstrijd: "Statische aanvallen, teveel stilstaan. Ook viel Noor uit wat veel aan drive gevaar inboette. We konden het niet compenseren met aanvallende rebounds en snelle transition. Dan valt de samenhang weg en worden we eilandjes: de eindverantwoordelijkheid van de coach. Nu analyseren, evalueren, bijsturen en verbeteren."
Zaterdag is de volgende krachtmeting thuis tegen Lekdetec uit Bemmel. Sprongbal is om 20.00 uur.