Josfine en Juliet. | Foto: PR
Josfine en Juliet. | Foto: PR Foto:

Veerkrachtig RVV wint thuis van VCN

Volleybal n Na het zure verlies een week geleden tegen VIVES, heeft RVV de weg omhoog weer teruggevonden. Na een stroeve start herpakten de Katwijkers zich en sloten de wedstrijd tegen VCN uit Capelle aan den IJssel winnend af. (3-1)

Lange tijd leek RVV aanspraak te kunnen maken op winst in de eerste set. Echt goed was het niet, maar het was wel beter dan VCN. Echter, in de slotfase wisten de mannen uit Capelle door middel van een goede serviceserie een gat te slaan. Dit gat kwam RVV, ondanks een spelverdelerswissel, niet meer te boven. (22-25)

Teleurgesteld door het verlies van de eerste set begonnen de Katwijkse mannen slap aan het vervolg. Een donderspeech van coach Sven Walleze was nodig om de mannen wakker te schudden. Vanaf dat moment speelde RVV de schroom van zich af en begon lef te tonen. Dit resulteerde in winst in de tweede set. (25-17)

In de derde set gingen de mannen uit het vissersdorp door waar ze gebleven waren. Onder leiding van libero Vito Meulenberg bleef de passing lopen. Hierdoor konden met name de middenmannen Thijmen Heemskerk en Robert de Vries gevonden worden. VCN heeft dan ook nooit de illusie gehad deze set te kunnen winnen (25-15)

De vierde set verliep moeizamer. VCN ging iets beter spelen, RVV vergat gefocust te blijven. Het was gelukkig diagonaal Gilbert Vivo die zijn ploeg op de lastige momenten erdoorheen trok. Met zijn machtige aanvallen maakte hij ook het publiek wakker, die het knokkende RVV vervolgens naar de overwinning schreeuwden. Door middel van een machtig blok zorgde aanvoerder Bas van der Tang ervoor dat de Katwijkers de winst mochten gaan vieren. (25-22)

Na deze vier punten is RVV terug te vinden op een, voor een promovendus, zeer knappe tweede plaats. Volgende week speelt de ploeg een driekamp voor de nationale beker in de eigen Boorsmazaal. Tegenstanders zijn twee teams uit de Topdivisie, Inter Rijswijk en Volley Tilburg. RVV lijkt kansloos, maar met de spelvreugde die de ploeg zaterdag liet zien is alles mogelijk. De wedstrijden zullen aanvangen om 14.00 uur, 16.00 uur en 18.00 uur. RVV speelt de eerste en laatste wedstrijd. Wees welkom in de Boorsmazaal voor een middagje volleybal van niveau.


Flying Stars schitteren op het EK in Italië

Twirlen n In het weekend van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober werd in het Italiaanse Lignano Sabbiadoro het Europese Kampioenschap Showtwirl gehouden. The Flying Stars uit Katwijk mochten daar in verschillende onderdelen en leeftijdscategorieën deelnemen.

Het avontuur begon op dinsdagavond 20:00 uur. Per bus reden 13 deelnemers en 18 supporters en coaches weg vanuit Katwijk naar Lignano Sabbiodoro waar zij zich de volgende dag voor de Nederlands equipe moesten melden. Vanuit The Flying Stars mochten het juvenile showtwirlcorps, Alyssa Kroese (solo Preteen showtwirl), Fenna Guijt en Isabel van der Plas en Josefine de Vreugd en Juliët van Duijn (duo Preteen showtwirl) zich deelnemer van Team NL noemen. Anne-Fleur Haasnoot en Joëlle van Duijn waren de reserves in het onderdeel duo Preteen showtwirl. Donderdag mochten de deelnemers de zaal en de muziek testen. Alsof ze dit al jaren deden werd er door de 7 t/m 14 jarigen getest en getraind. Dat beloofde veel goeds. Zondagmiddag tijdens de prijsuitreiking bleek dit te kloppen. Het juvenile showtwirlcorps werd heel knap 3e van Europa. Zij mochten na Frankrijk en Kroatië het erepodium beklimmen. De meiden hebben genoten. Dit was tot en met thuis, dwars door de lifestream heen te zien. Er werd vol lof door de internationale jury gesproken over hun showmanship.

In een sterk deelnemersveld werd Alyssa Kroese 10e in het onderdeel solo Preteen showtwirl. Daarmee was haar doel (top 10) behaald. In diezelfde leeftijdcategorie waren de duo's ook heel sterk. Super knap behaalden Josefine en Juliët een 6e plaats. Daarmee mochten ze precies op het erepodium komen en ontvingen zij een medaille. Een leeftijdscategorie jonger is duo Juvenile showtwirl. In deze categorie behaalden Fenna en Isabel het hoogste podium. Zij werden Europees Kampioen! Met een enorme bokaal in hun handen straalden zij tijdens het Wilhelmus dat voor hen werd gespeeld.
Op dit moment is het herfstvakantie, maar na de herfstvakantie gaan wij weer hard aan de slag. Volgend jaar mogen de Stars meedoen aan het NK showtwirl.
Alle trainingen zijn vrij toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. De dames trainen iedere woensdag vanaf 16.00 uur in de gymzaal van de Parklaan.