Het bekeravontuur voor de dames van FC Rijnvogels is ten einde, | Foto: PR
Het bekeravontuur voor de dames van FC Rijnvogels is ten einde, | Foto: PR Foto:

Rijnvogel-dames zijn uit de beker gespeeld

Voetbal n Wisselvalligheid troef bij Rijnvogels tot nu toe dit seizoen. Waar het de ene week als team de punten uit het vuur sleept, kan het de week daarna (een gedeelte van) het team niet thuis geven. Dat is zonde, want nu bleek het voor hoofdklasser Wartburgia een uitgelezen kans om de topklasser een hak te zetten. Een terechte overwinning die op basis van het collectief een hoop complimenten verdiend. Daar waar Rijnvogels het vandaag liet afweten.

De start was aardig van de ploeg van Wim de Jong. Het afjagen had effect en het resulteerde al snel in een dot van een kans voor Mandy de Boer. De bal werd oog in oog met de keeper naast geschoven. Waar de vrije ruimtes duidelijk zichtbaar waren op het veld bleef het volharden in van elke pass een kans willen maken met lange ballen, onmogelijke steekballen en weinig geduld. Halverwege het eerste bedrijf wist Wartburgia een afgeslagen corner prachtig in de kruising te knallen en stond de thuisploeg op voorsprong. Voor rust hadden hadden Lavinia Poku (van dichtbij naast) en Romy Scherpenzeel (verre knal op de lat) de kans op de gelijkmaker maar helaas bleek de werkelijkheid anders.

Het tweede bedrijf was niet veel anders dan voor de thee. Rijnvogels had de bal maar was inspiratieloos en veel te statisch in het aanbieden en dieptespel. Wartburgia liet zien wat er naast lekker voetballen nodig is om tot resultaten te komen en gaf geen kik. Ook al kwam Rijnvogels af en toe toch gevaarlijk door. Een naïeve fout rond de middenlijn luidde na een uur spelen een dodelijke uitval in voor de thuisploeg en dus was de marge twee voor Wartburgia.

De in het wit getooide Rijnvogels moesten tot overmaat van ramp ook nog zien dat de hard werkende Daphne Troost met een pijnlijke enkelblessure het speelveld moest verlaten. Waar de sluizen door Rijnvogels steeds verder werden open gezet om toch nog wat te kunnen forceren kreeg Mandy de Boer nog een goede kans. Maar helaas werd de bal vier minuten voor tijd niet binnen gelopen.

Een terechte nederlaag en het einde van het bekertoernooi voor Rijnvogels. Een campagne die zo'n mooie wedstrijd op kan leveren tegen bijvoorbeeld Ajax, PSV of Twente. Op het hoogste niveau van Nederland geldt het teambelang en hopelijk is Rijnvogels daarin een snelle leerling. Want volgende week uit bij rode lantaarndrager SSS zal het een stuk beter moeten.

Grasshoppers H1 wint eerste bekerwedstrijd

Basketbal n Zonder hoofdcoach Burhan Alibegovic en de nog geblesseerde Jake Prins speelde Grasshoppers Heren 1 afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd in Delft tegen DAS, een team uit de eerste divisie B.

De mannen begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Vooral in de verdediging werden veel fouten gemaakt waardoor DAS een paar makkelijke punten kon maken. Grasshoppers pakte weinig rebounds en daarnaast liep de aanval ook niet heel soepel. Veel gemiste schoten van buiten zorgde voor een achterstand van 16-14 na het eerste kwart.

Aan het begin van het tweede kwart was er nog weinig verbetering te zien. Pas aan het einde van de eerste helft begon er met meer energie gespeeld te worden. Door een sterke verdediging van Jos van der Laan en Idir Bourjouane konden er eindelijk wat fast breaks worden gelopen en kwamen de mannen uit Katwijk weer op voorsprong. Eindstand eerste helft: 30-36.

De tweede helft begon opnieuw rommelig, maar er werd er makkelijker gescoord en de verdediging werd iets aangeschroefd. Met name door de rake schoten van Sjors Besseling wist Grasshoppers de voorsprong uit te breiden naar 44-61 aan het einde van het derde kwart.

In het laatste kwart werd er beter samengespeeld en werd duidelijk dat DAS de moed had opgegeven. Door de vele fouten die werden gemaakt mag Grasshoppers blij zijn dat er geen blessures zijn opgelopen en de wedstrijd uiteindelijk toch ruim heeft weten te winnen. Eindstand: 53-80.