Allisa van der Plas op weg naar de basket. | Foto: Geert Bekker
Allisa van der Plas op weg naar de basket. | Foto: Geert Bekker Foto:

Vrouwenteam Sportiff Company Grasshoppers pakt draad weer op

basketbal n Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van Sportiff Company Grasshoppers haar eerste thuiswedstrijd gespeeld. Tegenstander was Martini Sparks uit Groningen. Nadat vorige week in Tubbergen tegen Jolly Jumpers het onderspit werd gedolven was het team van Gouw, Mens en Meskers nu te sterk voor Groningen. Bij Grasshoppers maakte, na een aantal jaren in Bemmel en Duitsland te hebben gespeeld, Karin Kuijt haar rentree. Ook Tamlyn de Groot maakte haar thuis-rentree weer in de hoofdmacht. Bij de Katwijksen ontbrak Ilse Kuijt die nog kampte met een blessure.

Het eerste kwart begint rommelig. Beide teams willen wel,maar scherpte ontbreekt nog. Scores gaan over en weer. Bij Sportiff Company Grasshoppers is het voornamelijk Noor Driessen die voor de punten zorgt terwijl bij Martini Sparks Daniƫlle Pruijs haar team in de race houdt. Opvallend is in het begin van de wedstrijd het lage percentage 3-punters. Grasshoppers weet in de eerste helft slechts drie maal van afstand te scoren terwijl de tweede helft acht driepunters op zou leveren. Deborah Vos nam er in het totaal 4 voor haar rekening. Het eerste kwart eindigt in 14-14.

Het tweede kwart begint voor Grasshoppers scherper en er kan een kleine afstand genomen worden. De gele brigade weet tot 13 punten uit te lopen maar mede door een 3-punts buzzer beater van de gasten wordt met 34-26 op het scorebord de kleedkamer en de kantine opgezocht.

De thee heeft Grasshoppers goed gedaan. Door driepunters van Sonja en Karin Kuijt en Deborah Vos wordt de voorsprong tot 22 punten uitgebreid. Martini Sparks weet zich, met nog drie minuten te gaan, nog een keer te herpakken en o.a. door 6 scores vanaf de vrije worplijn een 12 punts run te maken. Hierdoor verdampt de riante voorsprong tot nog maar tien punten: 54-44.

Het begin van het vierde kwart was volledig voor Grasshoppers. Hetzelfde trio dat in het voorgaande kwart driepunters voor haar rekening nam, deed dat opnieuw. Het team van Gouw liep weer uit tot ruim 20 punten. Rosalie Aandewiel liet ook zien haar vizier op scherp te hebben door twee fraaie 3-punters aan te tekenen. De wedstrijd eindigde hierdoor in 75-54.

Woensdag 23 oktober ontvangt Grasshoppers koploper Binnenland. Sprongbal is om 20.30 uur in sporthal Cleijn Duin.