Taxatiedag in het Katwijks Museum

taxeren n Zaterdag 9 november, van 11.00 uur tot 14.00 uur organiseert het Katwijks Museum een taxatiedag, in samenwerking met registertaxateur Pieter Jorissen.

Jorissen is als specialist schilderkunst 19e en 20e eeuw verbonden aan het avrotros-televisieprogramma 'Kunst en Kitsch'. Gezien de grote belangstelling in voorgaande jaren zal er deze keer een tweede professionele register-taxateur aanwezig zijn, een collega van Pieter Jorissen.

Bezoekers betalen per aangeboden object € 5,00 met een maximum van 3 objecten p.p. en krijgen bij binnenkomst per object een volgnummer. Tevens is het mogelijk om naderhand een getaxeerd kunstvoorwerp te laten veilen bij een veilinghuis. Op deze dag kan men daar alle informatie over krijgen.

De opbrengst van deze taxatiedag komt geheel ten goede aan het Katwijks Museum. www.katwijksmuseum.nl


Zingend Geloven

zangdienst n Op zondag 27 oktober, aanvang 17.00 uur, vindt in de Vredeskerk aan het Baljuwplein 1 een Zingend Gelovendienst plaats.

De voorganger is ds. D. van der Zee, die de verbindende tekst zal spreken en twee korte meditaties houdt. Organist/pianist is Rob van Efferink die tevens een improvisatie houdt. Medewerking verleent het koor De Lofstem uit Sassenheim o.l.v. George Germans. De gemeente zingt een aantal mooie psalmen en liederen uit de bundel van J. de Heer. Na afloop kan men onder het genot van koffie napraten in de grote zaal Aquamarijn.


Kom en Prijsdienst

Dorpskerk n Op zondagavond 27 oktober om 18:30 uur zal de maandelijkse Kom en Prijsdienst in de Dorpskerk zal worden gehouden. Ds. B. Brunt uit Alphen a/d Rijn zal deze dienst leiden en als thema heeft hij gekozen 'Heen en Weer' naar een bekend lied van Drs. P.

Naar aanleiding van de lezing uit Johannes 14 zal ds. Brunt 2 korte overdenkingen houden. In de eerste overdenking gaat het dan over het huis met de vele woningen (aan de overkant).
Tijdens de dienst zingen we toepasselijke liederen uit diverse zangbundels, die in de liturgie worden afgedrukt. De muzikale begeleiding is deze Kom en Prijsdienst in handen van Arjan Wolfswinkel.