Aan tafel met de wethouder. | Foto: Piet van Kampen
Aan tafel met de wethouder. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

College gaat op bezoek in Katwijk aan Zee

wijkbezoek n Op dinsdag 5 november bezoekt het College van burgemeester en wethouders Katwijk aan Zee. De wijkraad neemt het college 's middags mee op een rondrit langs verschillende plekken in het dorp. 's Avonds is om 19.00 uur in het gemeentehuis een inloopbijeenkomst voor bewoners van Katwijk aan Zee.

's Middags bezoekt het college verschillende plekken waar de wijkraad met hen in gesprek wil over wat er speelt in Katwijk aan Zee.

's Avonds is de inloopbijeenkomst in het gemeentehuis. Hier kunnen bewoners van Katwijk aan Zee rechtstreeks in gesprek met leden van het college. Dit gesprek kan gaan over alles wat bewoners na aan het hart ligt. Heel Katwijk aan Zee krijgt hiervoor een uitnodiging in de bus.


Voorafgaand aan het wijkbezoek kunt u de leden van het college ook digitaal spreken via de Facebookpagina van de gemeente Katwijk.

Op 22 oktober kan men tussen 20.00 en 21.00 uur in gesprek met wethouders Corien van Starkenburg en Rien Nagtegaal, op 29 oktober tussen 20.00 en 21.00 uur met burgemeester Cornelis Visser en Gerard Mostert en op 31 oktober tussen 11.30 en 12.30 uur met wethouders Adger van Helden en Jacco Knape.


Jasper Ockeloen rijdt mee in de Katwijk Fietst Strandrace

wielersport n Jasper Ockeloen opent komende winter de jacht op de grote prijzen. De strandrijder heeft de nationale- en de Europese titel in het vizier. Als voorbereiding rijdt de 29-jarige uiteraard op 2 november de Katwijk Fietst Strandrace. `Dat is een afwisselend en technisch parcours. In vind het leuk om in Katwijk te rijden.''

Dat Ockeloen zich prettig voelt in Katwijk blijkt uit de laatste twee edities, die hij won. Ockeloen is veelzijdig, hij kan uit de voeten op diverse disciplines. In de zomer zit hij op de mountainbike, in de winter op de strandfiets. Op de racer is Ockeloen ook actief, al rijdt hij inmiddels niet meer voor een continentale ploeg, maar team WASP, een samenvoeging van zes wielerclubs. Daarom rijdt hij geen UCI-wedstrijden en het NK voor profs meer.
Ockeloen heeft geen specifieke voorkeur voor een discipline, maar door de successen beschouwt hij het strandrijden als zijn specialiteit. `Ik denk dat ik weg en atb goed kan combineren. Je moet op het strand inzicht en techniek hebben, dat heb ik. Lars Boom, een leeftijdsgenoot van mij, heeft dat ook, al heeft hij natuurlijk meer gepresteerd.''

De inwoner van Uithoorn zit inmiddels in zaken. Hij heeft een bedrijf met zeven personeelsleden, Sockeloen. Wielersokken, overschoenen en binnenkort ondershirts kunnen online ontworpen en besteld worden. De zaken gaan inmiddels zo goed, dat Ockeloen leeft in de wetenschap dat hij er na zijn sportieve carrière van kan leven. Dat geeft hem rust.

Zijn sportieve loopbaan is daarmee in een ander vaarwater gekomen. Ja, het draait om hard trainen en wedstrijden winnen, maar het plezier staat ook voorop. Want het leven bestaat niet alleen uit wielrennen. Hij hecht ook waarde aan familie en vrienden.
Ockeloen heeft in dat verlengde een wielerclub opgericht: Sockeloen Cycling Club. `Het is nog allemaal kleinschalig, er zijn twintig leden en we bestaan vooral online. We rijden wedstrijden op het strand en op de atb. Straks ook op de weg. De achterliggende gedachte is om de sport prestatief maar ook op een leuke manier te bedrijven. Het is ook een manier om mijn bedrijf te promoten, daar ben ik eerlijk in.''

Katwijk Fietst Strandrace, 2 november 11.30 uur, Boulevard Katwijk voor Paviljoen Zomers, Inschrijven: knwu.nl, katwijkfietst.nl, tot 30 oktober. Op de dag inschrijven, zolang de voorraad strekt,

Afbeelding