Een tegen Eenzaamheid, dus samen aan tafel in De Driehoek. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Een tegen Eenzaamheid, dus samen aan tafel in De Driehoek. | Foto en tekst: Piet van Kampen

Genieten van gezamenlijke maaltijd in De Driehoek

driehoek n De week 'Een tegen Eenzaamheid' kreeg landelijk veel aandacht. Terecht want steeds meer mensen lijken een eenzaam bestaan te lijden en in een isolement te geraken. In wooncomplex De Driehoek werd vorige week dinsdag een gezamenlijke maaltijd genuttigd waar naast echtparen ook een aantal alleenstaande bewoners aan deel namen. De animo hiervoor was groot.

Meer dan vijftig deelnemers hadden zich rond de tafel geschaard en gehoor gegeven aan de uitnodiging voor een gezamenlijk diner. Een uitstekend initiatief van de heren Teun Schaap en Bert de Jong. Zij vonden al snel een luisterend oor bij de dames Janny Bakker, Hiske van Rooijen, Wil van Beelen, Corrie Kuijt-van Beelen, Klazien Kuijt, Lonie de Bakker en Bertha Oliemans die de maaltijd zouden verzorgen.
Dankzij sponsoring van Vis en Zo, Piet van Klaveren groente en fruit, Van der Meij bloemen, poelier Sterk, Dirks Vishandel en Harteveld vis konden zij creatief aan de slag. Zij hebben zich uit kunnen leven en het resultaat mocht er zijn. Schaap en de Jong: 'Het is en mooie opkomst en we gaan dit in de toekomst vast en zeker vaker doen' zijn de heren organisatoren eensgezind.

De bijeenkomst begon met koffie of thee naar keuze en de sfeer zat er al snel goed in. De tongen kwamen los en er werd gezellig gekeuveld. Tussentijds waren de keukenprinsessen samen met helpende handen druk doende om de alle bereide broodjes, kippen- groente- en tomatensoep en gerechten aan te voeren.

Met name de salades stalen de show en de opmaak en de smaak en verdienden het predicaat 'culinair'. Visgerechten, vers fruit, het was allemaal voor handen en er werd rijkelijk van gesmuld. Voor slechts 5 euro hadden de bewoners een geweldige middag en konden naar hartenlust van al het lekkers genieten. Maar belangrijker nog en daar was het allemaal om begonnen, het samenzijn en vooral de alleenstaanden in het grote gezelschap erbij betrekken. Even de eenzaamheid doorbreken. Mevrouw de Bakker even tussen een paar hapjes door: 'Het is fantastisch. Heerlijk dat mensen dit voor elkaar doen en het is zeker voor herhaling vatbaar' klonk zij zeer enthousiast. Tijd nu voor een smakelijk toetje.