Duinloopcircuit A.V. Rijnsoever weer van start

Hardlopen n In de zuidduinen start op zaterdag 19 oktober om 10.30 uur het Running Center Katwijk Duinloopcircuit. Dit evenement is een jaarlijks terugkerende gebeuren, waarbij de deelnemers over een prachtig parcours door de Katwijkse duinen worden geleid.

Zeker bij deze eerste loop uit de serie kan men genieten van de natuur in fraaie herfstkleuren en zal men naar het zich laat aanzien onder fraaie weersomstandigheden van start gaan.
Het circuit bestaat uit een vijftal lopen, waarvan er vier worden gelopen in het duingebied aan de zuidzijde van Katwijk. De derde loop uit de serie, de Sint-Nicolaasloop, vindt op 30 november plaats in de Pan van Persijn, beter bekend als het Panbos, waarbij we ons op de laatste dag van november zeker weer mogen verheugen over de aanwezigheid van de Goedheiligman met enkele van zijn Pieten. Alle lopen starten om 10.30. Deze Sint-Nicolaasloop vindt plaats op zaterdag 1 december. De overige duinlopen vinden plaats op de zaterdagen 9 november, 11 januari en 1 februari.
De afstanden zijn 2 (jeugd t/m 12 jaar), 5 en 10 kilometer. Inschrijven kan voor de vier duinlopen op de dag zelf vanaf 9.30 in de kantine van tennisvereniging Zee en Duin. De inschrijving voor de Sint-Nicolaasloop vindt plaats in het theehuis in het Panbos.
Deelnemers kunnen zich voor iedere loop apart inschrijven, maar voordeliger is het om de eerste keer meteen voor alle vijf lopen in te schrijven; het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per loop voor de jeugd en € 5,50 voor de overige lopers. Voor het héle circuit inschrijven kost resp. € 14,00 en € 22,00. Zie ook www.avrijnsoever.nl


Plichtmatige overwinning voor Grasshoppers Heren

Basketbal n In een rommelige wedstrijd trokken de heren van Sportiff Company Grasshoppers aan het langste eind tegen de Groene Uilen uit Groningen. Grasshoppers wint maar overtuigt niet.

Grasshoppers nam in het eerste kwart de voorsprong maar de konden de Groene Uilen niet op grote achterstand zetten (18-13).

In het tweede kwart werd er veel gemist. Opvallend was center Youri van der Linden die steal op steal pakte, maar helaas werd dit niet omgezet in scores.

Gelukkig voor de Katwijkers ging Sjors Besseling zijn punten maken en liepen de mannen weg naar 13 punten voorsprong. De Groningers bleven echter aan het elastiek en kwamen met de pauze nog terug op 38- 30.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. De Groningers bleven knokken en met wat afstandsschoten kwamen ze terug tot 6 punten. Terwijl bij het Katwijkse team de scores maar niet wilden vallen. Via Wouter Breel die met een aantal belangrijke punten de marge weer uitbreidde, gooiden de Katwijkers de wedstrijd tegen het eind alsnog op slot. Eindstand 72- 59

Met deze overwinning blijft Grasshoppers koploper met 5 winstpartijen in de Promotiedivisie.


Zangavond in het huis van de buurt

Aobk n Donderdag 17 oktober is het weer tijd voor de maandelijkse zangavond in het De Zwanenburg. Muzikale medewerking is er van het Salemkoor onder leiding van Koos Vooijs. De toegang is evenals de koffie/thee gratis. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur.