Archeologie en koffie

lezing n Horen hoe het staat met het onderzoek naar de Romeinse Weg bij de Tjalmaweg in Valkenburg? Op vrijdag 11 oktober geeft archeoloog René Isarin een lezing in het informatiecentrum van de RijnlandRoute.

René Isarin vertelt op deze dag uitgebreid over de laatste resultaten van het archeologisch onderzoek naar deze unieke vindplaats die afgelopen zomer werd aangetroffen bij opgravingen in het kader van de RijnlandRoute. Aansluitend wordt er al een tipje van de sluier opgelicht en is een aantal bijzondere vondsten bezichtigen.

De lezing wordt gehouden op vrijdag 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in het informatiecentrum RijnlandRoute, Rietpolderweg 19, Leidschendam. Aanmelden kan via: https://rondleiding-rijnlandroute.nl/


Zeezangdienst in de Oude Kerk

Sion n Op zaterdag 12 oktober is er, de inmiddels traditionele ZeeZangDienst, georganiseerd door de Mannenzanggroep Sion.

Kom zaterdag 12 oktober naar de Oude Kerk aan de Boulevard. Daar zingt, met als thema 'Kniel voor God' de Mannenzanggroep Sion uit Katwijk onder leiding van Wilco van Delft. Aan het orgel zit Dirk van Duijvenbode.

De verbindende teksten worden gesproken door ds. E.J.de Groot. Verder verlenen, naast de Mannenzanggroep Sion, de Bovenstemgroep Katwijk onder leiding van Maarten Kuyt, met aan het orgel Huig van der Meij, hun medewerking. Natuurlijk is er ook volop samenzang.

De avond begint om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Uiteraard is de toegang vrij. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden die geheel bestemd is voor het werk van Stichting Vrienden van de Hoop, verslaafden- en daklozenzorg.