verbinden n Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. Een dag die niet alleen bedoeld is om LHBTI'ers te steunen bij het uit de kast komen, maar ook om te laten zien wie je bent. LHBTI'ers uit de gemeente Katwijk en degenen die naast hen willen staan tijdens Coming Out Day, zijn welkom op het Regenboogontbijt op het gemeentehuis.

Tijdens het ontbijt gaan we met elkaar in gesprek over ervaringen als LHBTI'er in onze gemeente. Ontmoeten en een open gesprek staan centraal. Hoe wordt uit de kast komen hier ervaren?

Gestart wordt om 8.30 uur met het hijsen van de Regenboogvlag en vervolgens begint het ontbijt in het gemeentehuis om 8.45 uur.

Aanmelden kan tot woensdag 9 oktober via bestuurssecretariaat@katwijk.nl

Grasshoppers Dames starten met uitzege

Basketbal n Na een flitsende start van Sportiff Company Grasshoppers is het toch de thuisploeg dat de leiding neemt. Via 0-7 en 7-14 in het voordeel van het team van Axel Gouw herstelt Dozy Den Helder zich en pakt een kleine voorsprong aan het einde van de eerste periode (22-18).

Het tweede kwart is voor Grasshoppers. De thuisploeg kan aanvankelijk de voorsprong vergroten (29-20) maar in de laatste fase voor rust zorgen een 14-0 run waaronder 4 drietjes dat Sportiff Company met een 31-39 voorsprong kan gaan rusten.
Na de pauze weet de thuisploeg toch weer aansluiting te vinden (41-44) maar Grasshoppers antwoord met een 11-0 run en stoomt verder door naar een maximale voorsprong van 18 punten. Den Helder weet nog van geen wijken en kan aan het einde van de derde periode toch weer wat inlopen (58-67).

In het laatste kwart komt de thuisploeg nog heel dichtbij. Twee technische fouten aan Katwijkse zijde leveren Den Helder 4 rake vrije worpen op en daarbij opgeteld 3 scores op rij brengen de spanning al heel snel weer helemaal terug in de wedstrijd (69-70). Ondanks deze tegenslag weet het team in de eindfase toch weer orde op zaken te stellen en de winst knap binnen te halen. Eindstand 79-85.