Het was gezellig vertoeven op het plein in de Conradstraat. | Foto: Piet van Kampen
Het was gezellig vertoeven op het plein in de Conradstraat. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Burendag bevordert de saamhorigheid

saamhorigheid n Op diverse plaatsen in de gemeente werd Burendag op een of andere wijze gehouden. Hoe en op welke manier dan ook, de intentie er achter is duidelijk. Alles zit verweven in het bekende spreekwoord 'Een goede buur is beter dan een verre vriend'. Elf jaar geleden werd dit landelijke initiatief door Fonds 1818 in samenwerking met Douwe Egberts gelanceerd.

Door Piet van Kampen

Het pleintje in de Conradstraat was een van de plekjes waar het afgelopen zaterdag ochtend gemoedelijk vertoeven was. De dames Linda Spros en Marjanne Koekebakker hadden het voortouw genomen om er een gezellig koffieochtendje van te maken hetgeen zeer werd gewaardeerd. Laatstgenoemde deed haar naam eer aan en had een heerlijke appeltaart gebakken, een van de lekkernijen die een 'aangekleed bakkie' deed vergezellen. Haar baksel stond niet op zich want ook meerdere buurtgenoten hadden zich de moeite getroost om andere 'smaakmakers' te produceren. Overbodig te melden dat dit behoorlijk in de smaak viel.


Nieuwe buren

Marjanne Koekebakker: 'Het is zo belangrijk voor de saamhorigheid in de buurt en ook belangrijk voor nieuwe buren om hier kennis met elkaar te maken' licht zij ten overvloede het doel van dit gebeuren toe. Want inderdaad, nieuwe buren sloten zich ook aan. Kelvin van der Boon en zijn partner Ante Biemans wonen er sinds kort. 'Het is leuk om op deze manier kennis te maken en goed voor het contact' is ook de mening van Kelvin. Even verderop staat ook een nieuw 'burenpaar' gezellig met een bakkie in de hand te keuvelen. Eric en Tessa Guijt zijn ook nieuwkomers in het gezellige buurtje. Ook Tessa is de mening toegedaan dat het een leuk initiatief is en geniet van de gezelligheid. Eigenlijk jammer dat er niet op grotere schaal deze dag in de gemeente tot bloei kwam. Er kunnen zoveel goede contacten ontstaan en mensen hebben elkaar vaak nodig in het leven. Wat is er dan mooier dan een goede buur die voor je klaar staat en ergens mee kan helpen?