Wethouder Jacco Knape verrichtte de openingshandeling. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Wethouder Jacco Knape verrichtte de openingshandeling. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Studio RTV Katwijk geopend

studio n 'Het betrekken van onze nieuwe huisvesting is een einde aan een lange zoektocht. Maar uiteindelijk zijn we met z'n allen tot een fantastisch resultaat gekomen', sprak RTV Katwijk voorzitter Willem Meijvogel vorige week vrijdag tijdens de officiƫle opening van de gloednieuwe huisvesting binnen de muren van Uitgeverij Verhagen.

In 1982 werd Radio Omroep Katwijk opgericht. Het vond onderdak in een zeer kleine ruimte bij Rederij Kennemerland in de Tramstraat. Later toen het inmiddels al VLOK (Vereniging Lokale Omroep Katwijk) was geworden werd er gefuseerd met SOR/Mebora en werd het RTV Katwijk. Na lange tijd boven de Digros te hebben ingewoond is er nu eindelijk een 'bedrijfsruimte' om trots op te zijn. 'Het is een heugelijke dag en ik ben apentrots' gaf voorzitter Willem Meijvogel nog snel even prijs voordat hij aan zijn openingswoord begon. Het was een flink aantal genodigden dat deze voor gelegenheid naar het gebouw van Uitgeverij Verhagen was gekomen.

Meijvogel gaf in zijn speech vijf onderwerpen aan voor de toekomst. De huisvesting, die is nu dik voor elkaar. Een verdergaande samenwerking met Uitgeverij Verhagen. Hiervoor werd tijdens de openingsreceptie een overeenkomst door Willem Meijvogel namens de omroep getekend en hoofdredacteur Teuntje van Delft van de uitgever plaatste namens deze de handtekening. Verder wordt de samenwerking met Omroep West uitgediept en wil RTV Katwijk zich volop inzetten voor een verder gaande samenwerking/fusie met BO de lokale omroep van vier Bollenstreek gemeenten. Tenslotte deelde de voorzitter mede dat er op korte termijn een scholieren- en seniorenproject wordt gestart.


Nieuwe kansrijke periode

Teuntje van Delft ziet de intensieve samenwerking als de start van een nieuwe, kansrijke periode. 'Samen bouwen aan een compleet mediapakket waarin de inwoners van de gemeente Katwijk dagelijks op de hoogte worden gehouden van het nieuws in hun woonomgeving. Wethouder Jacco Knape ziet de noodzaak van verdere professionalisering voor de toekomst van de lokale omroep die 'haar bestaansrecht heeft bewezen'.