Ton Frissen: 'Ik ben trots op mijn enthousiaste vrijwilligers en sponsors.' | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

documentaire n Een kijkje in de keuken van Haringrock. Hoe alles wordt voorbereid en de mensen die er mee bezig zijn om het uiteindelijke hoofdgerecht panklaar voor een groot publiek op te dienen. Een jaar lang volgde Mats Groenenboom van het Katwijkse MEG Creations met de camera Ton Frissen en zijn vrijwilligers. Het geeft een helder beeld van wat er allemaal aan zo'n evenement vooraf gaat.

'Het idee om deze documentaire te maken kwam niet van mij maar van Mats Groenenboom. Wij werken al langer samen en MEG Creations video productions maakte de afgelopen jaren al diverse filmpjes en visuals voor ons. Er kwamen van diverse kanten vragen van sponsors en zelfs uit de politiek hoe zo'n organisatie tot stand komt en hoe ik dat met mijn drukke baan kan combineren.

Voor mijn werkgever P & P ben ik heel vaak van huis op de Faraöer Eilanden en ik heb ook een gezin. Mats heeft het opgepakt en alle aspecten van het totaalplaatje van Haringrock vastgelegd', licht Frissen toe toen het balletje is gaan rollen.´

In de documentaire komt alles aan bod. Haringrock, het privéleven en het werk van Frissen. 'Mats is ook op de Faraöer Eilanden geweest om te filmen. Hij zocht iedere keer de juiste momenten op. Netwerkbijeenkomsten met lokale, nationale en zelfs internationale sponsors, bij persbijeenkomsten, vergaderingen met vrijwilligers en uiteraard bij de optredens en artiesten. Dit jaar waren wij voor het eerst ook deelnemer aan de Flowerparade en ook dat is uiteraard gefilmd. Zelfs vergunning aanvragen bij de gemeente is in de productie verwerkt. 'Er is veel energie in gestopt om alles een jaar lang te volgen maar het eindresultaat mag er dan ook zijn', klinkt het met bescheiden trots. Over trots gesproken. 'Ik ben trots op mijn enthousiaste vrijwilligers en sponsors die mee denken en altijd voor mij klaar staan'.

Première

Woensdag 18 september is de première in theater De Muze in Noordwijk. Speciaal voor genodigden die op de een of andere wijze bij Haringrock betrokken zijn. 'Ook vanuit de politiek heb ik leuke reacties gehad. Want je doet het ook samen met de gemeente', geeft Frissen aan. Zondag 22 september wordt de documentaire vier keer in het zelfde theater vertoond. De eerste voorstelling is om 12.00 uur, daarna volgen er nog drie. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl

Superieur Katwijk wint in Maassluis

Voetbal n Katwijk kan terugkijken op een heerlijke zaterdagmiddag. Een offensief ingesteld Katwijk legde de ene na de andere aanval op de mat. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 1-4.

Aanvallers Marciano Mengerink en Roland Bergkamp begonnen voor het eerst samen in de basis. Ook de namen Afaker en Van den Ban waren te vinden op het wedstrijdformulier.

De eerste echte aanval van Katwijk leverde direct een penalty op. Kurt kreeg de bal op zijn handen in het strafschopgebied. Aanvoerder Susan eiste dat buitenkansje op en zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de 0-1. Een paar minuten later stuurde Robbert Susan de in bloedvorm verkerende Van den Ban weg. De aanvaller wist wel raad met dat balletje, schudde verdediger Kurt nog even af en passeerde Van Leeuwen op fraaie wijze: 0-2.

Na de 0-2 ging Excelsior Maassluis op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kansen leverde dat niet op voor de Tricolores. Sterker nog, Katwijk bleef de gevaarlijkste ploeg. Na heerlijk combinatievoetbal op de eigen helft was het weer Susan die de diepte zocht. Dit keer was het de frivool spelende Afaker die de bal mocht ontvangen. De jonge aanvaller schoot vervolgens knap raap tegen zijn oude clubje.

De 0-3 ruststand had nog hoger uit kunnen vallen, maar Van den Ban mikte vlak voor het rustsignaal op de paal. Ook na rust ging Katwijk verder waar het voor rust gebleven was. Susan, die tot dan toe bij alle doelpunten betrokken was, zette een minuut na rust de aanval zelf op, ontving de bal terug van Mengerink, maar mikte net iets te hoog op de bovenkant van de lat.

Na een uur spelen werd de bal door Excelsior zomaar ingeleverd bij Susan. Die zocht gelijk de diepte bij Mengerink. De Amsterdammer bewaarde de rust en bezorgde de bal bij Van den Ban, die de bal alleen maar hoefde te toucheren en zo zijn 2e goal van de middag kon binnentikken.

Katwijk liet de teugels na de 0-4 wat vieren. Zoutman haalde Susan naar de kant en gunde Esseboom speelminuten na zijn blessure. Ook Van den Ban mocht eerder de kleedkamer opzoeken. In de tussentijd had Daan Blij de Maassluisse eer gered door een penalty binnen te schieten. Na jaren van nederlagen in Maassluis, dit keer een ruime en zeer terechte overwinning van een superieur Katwijk.

Zaterdag speelt Katwijk de dorpsderby tegen Quick Boys. Die wedstrijd op De Krom start al om 12.30 uur. In voorbereiding op die speciale wedstrijd organiseren de supporters op donderdag een derbyavond en op vrijdag een derby-BBQ.

| Foto: ProShots/Dennis Wielders