Tekort chauffeurs leerlingenvervoer

schoolvervoer n Taxibedrijf Noot vervoert in het komende schooljaar leerlingen van het speciaal onderwijs uit Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen naar school. Normaal gebeurt dat met taxibusjes waarin maximaal 8 leerlingen zitten. Door gebrek aan chauffeurs lukt dat niet voor alle leerlingen. Een deel van de leerlingen wordt met grote bussen naar school gebracht. De gemeenten zijn onaangenaam verrast.

Leerlingen uit het speciaal onderwijs worden naar school gebracht met vervoer waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen hebben dit vervoer het komende schooljaar uitbesteed aan taxibedrijf Noot. Dat is gebeurd via een openbare aanbesteding. Een van de eisen bij deze aanbesteding was dat het vervoer moet plaatsvinden in taxibusjes met maximaal 8 leerlingen. Het is taxibedrijf Noot niet gelukt om voor het nieuwe schooljaar voldoende chauffeurs te vinden. Het gebrek aan chauffeurs is een landelijk probleem dat ook speelt in de Duin- en Bollenstreek.

Door het tekort aan chauffeurs worden leerlingen van de scholen Auris, de Weerklank, Het Duin en De Duinpieper de komende tijd met grote bussen naar school gebracht. Het gaat in totaal om 100 leerlingen uit de Duin- en Bollenstreek. Ouders en verzorgers moeten de leerlingen wegbrengen en ophalen bij een vaste plaats. Alle ouders zijn van de situatie via een brief op de hoogte gebracht.

De gemeenten hebben het taxibedrijf in gebreke gesteld en daarbij aangegeven dat leerlingen zo snel mogelijk en uiterlijk per 1 november weer in taxibusjes van maximaal 8 personen vervoerd dienen te worden.


Vrouwenochtend

maranatha n Alle vrouwen zijn welkom op de vrouwenochtend van wijkgemeente Maranatha op donderdag 26 september. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur. In het eerste gedeelte is er een inleiding met als thema ´Sta eens stil´. Na de pauze wordt er iets creatiefs gemaakt.

Er is oppas is aanwezig. De kosten bedragen € 12,00. Opgeven is mogelijk t/m uiterlijk zaterdag 21 september via vrouwenochtendmaranatha@hotmail.com of op tel. 06-30005008 (tussen 10.00 en 12.00 uur).