Afbeelding
Foto:

Doe mee met Harmonie Kids in de Kleine Joannes

introductie n Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Houd je van muziek maken en wil je op verschillende instrumenten leren spelen? Inclusief een tof slotoptreden? Muziekvereniging Harmonie Katwijk start dinsdagavond 17 september weer met Harmonie Kids om kinderen kennis te laten maken met muziek.

Elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.15 uur maken wij muziek onder leiding van dirigent John Haasnoot. We spelen bekende en nieuwe liedjes en leren samenspelen met elkaar.

Dinsdagavond 17 september om 18.30 uur gaat het project van start. Harmonie Kids loopt ongeveer 10 weken, waarbij we oefenen voor ons slotoptreden. Dan laten de kids aan hun familie en vriendjes zien wat zij hebben geleerd! De repetities en het concert vinden plaats in de 'Kleine Joannes', Kerkstraat 68. Kosten zijn € 15,00 en aanmelden kan via www.harmoniekatwijk.nl/kids of door te mailen naar kids@harmoniekatwijk.nl


Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Lezing n In het kader van de Kattukse Brainweek houdt Bibliotheek Katwijk in samenwerking met de Hersenstichting de lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond?' over het brein. Op zaterdag 21 september om 11.00 uur is het 'loop maar binnen en schuif aan' in de Hoofdbibliotheek: de lezing is voor iedereen interessant, toegankelijk en bovendien gratis.

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.
Men kan zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Tijdens de lezing krijgt men meer concrete tips.
De lezing op 21 september is gratis maar er staat een collectebus waar mensen eventueel een donatie kunnen achterlaten.