Afbeelding
Foto:

Gerard Milort wint Rijnsoever Schaaktoernooi

Schaken n Op donderdag 29 augustus werd voor de 11e maal het Rijnsoever Schaaktoernooi gespeeld. Het toernooi vond plaats in de accommodatie van tafeltennisvereniging Rijnsoever op Sportpark de Krom. Gerard Milort van SV Schaakhuis uit Den Haag ging er met de hoofdprijs vandoor.

De tafeltennissers van Rijnsoever organiseren jaarlijks in de Katwijkse feestweek een schaaktoernooi. Dat lijkt vreemd. Dat is het niet. Een aantal tafeltennissers zijn ook lid van een schaakvereniging of zijn dat in het verleden geweest. Een mooie combinatie op Sportpark de Krom. De gezelligheid en de informele sfeer zijn bij dit toernooi belangrijk. Maar als het startschot nadert neemt de onderlinge rivaliteit toch ook toe. De eerste prijs werd weggekaapt door een oud-winnaar: Gerard Milort. Hij won het toernooi voor de tweede keer.

In de finalegroep liet Milort er geen enkele twijfel over bestaan wie er ging winnen. Hij eindigde een vol punt voor de nummer twee: Wilfried Binnendijk. In een finalepoule met zes finalisten is een vol punt een enorm verschil. De kenners weten dan hoe de krachtsverhoudingen donderdag op Sportpark de Krom lagen. Binnendijk snoepte als enige finalist een half puntje af van Milort omdat hij als enige tot remise kwam tegen de winnaar. Melchior Vesters van SV Schaakhuis uit Den Haag veroverde de derde plaats. Vesters mocht het genoegen beleven dat hij won van de nummer twee Binnendijk. Zo had elke deelnemer aan het einde van de avond wat te vieren. Door het grote aantal deelnemers werden de finales in drie groepen gespeeld. De avond begon met zes voorronden.

De zes sterkste spelers uit de voorronden plaatsten zich voor de finalepoule. De overige deelnemers werden naar sterkte ingedeeld in twee groepen. Alle deelnemers streden in deze groepen over vijf ronden voor de prijzen. Het geslaagde toernooi is een mooie opmaat richting volgend jaar.

De avond werd afgesloten met verschillende soorten bier in de kantine van tafeltennisvereniging Rijnsoever.


AllUnited nieuwe sponsor Kidsrun Halve van Katwijk

hardlopen n De Kidsrun van de Halve van Katwijk heeft een nieuwe sponsor. AllUnited sponsort tijdens de 37e editie van de Halve van Katwijk de hardloopafstanden voor de jeugd. Aan de Kidsrun is dit jaar voor het eerst een derde hardloopafstand toegevoegd: de 3km ofwel de Tienerrun voor jongens en meisjes in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Met de andere twee Kidsrun-afstanden kan de jeugd van 6 t/m 9 jaar (1km) en 10 t/m 12 jaar (2km) excelleren.

Alle kinderen die meedoen aan de AllUnited Kidsrun krijgen van AllUnited fluoriserende reflecterende veters aangeboden, zodat je in het donker met goede zichtbaarheid veilig je sport kunt beoefenen. Veiligheid en zichtbaarheid vormen belangrijke begrippen voor AllUnited. Binnen het dienstenpakket van AllUnited speelt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een belangrijke rol. Veilige opslag van persoonsgegevens die zichtbaar moeten zijn voor degenen met geautoriseerde toegang is van essentieel belang. AllUnited biedt sportverenigingen een online totaaloplossing voor de ledenadministratie, boekhouding en het Club Management Systeem.

Naast AllUnited vormen Vitaal Fysiotherapie, Oostingh ASK Romein, Running Center Katwijk en Heemskerk Fresh & Easy de overige trotse sponsors die hun naam aan één van de afstanden van de Halve marathon van Katwijk.

De Halve van Katwijk wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd op zaterdag 28 september. Deze editie kent vier reguliere hardloop- en wandelafstanden; de Halve Marathon, de 15 km, de 10 km en de 5 km. Daarnaast wordt er een Kidsrun georganiseerd met drie hardloopafstanden: 1 km, 2 km en dit jaar voor het eerst een 3 km afstand voor de jeugd in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar. Bedrijven en instellingen kunnen sportief voor de dag komen en het belang van een gezonde levensstijl ondersteunen met deelname aan de Businessrun.

Het parcours van de Halve van Katwijk voert door het natuurschoon van Nationaal Park Hollandse Duinen, het Panbos (21 en 15 km), het strand en de authentieke boulevard van Katwijk. Voor meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl