Taalshow- Olaf, Anja en Anna
Taalshow- Olaf, Anja en Anna Foto: Lisa Terry

Vrolijke Nederlandse Taalshow voor de hele familie

bibliotheek n In de Week van de Alfabetisering kan iedereen op donderdag 12 september meegenieten van De Nederlandse Taalshow.

In deze voorstelling vol met humor, zang, dans en een vleugje drama kunnen mensen op een vrolijke manier hun Nederlands een beetje bijspijkeren en bovendien zijn er mooie prijzen te winnen met een spannende quiz rond de Nederlandse taal. Een leuke show voor jong en oud die al op tientallen plekken in Nederland is gespeeld.

In de Nederlandse Taalshow maken we thuis kennis met het echtpaar Henk en Ingrid en hun anderstalige buurvrouw Conchita. Buurvrouw Ingrid heeft de show goed voorbereid, maar zowel Henk als Conchita nemen het niet zo nauw met de regels en bovendien lijkt het alsof Henk een oogje heeft op buurvrouw Conchita. Een wedstrijd tussen team Kaas en team Tulp in vier spannende rondes met liedjes, drama en een zinderende finale. De show duurt ongeveer 60 minuten.
De Nederlandse Taalshow is een show voor de hele familie (6+) waarbij iedereen meedoet met de taalspelletjes en taalquiz of meezingt en danst (als je daar zin in hebt) bij de liedjes. De show is zeer interactief en zowel leuk voor Nederlandstaligen als anderstaligen. Voor taalcoaches en hun taalmaatjes is het leuk en inspirerend om eens een andere insteek van taalonderwijs te laten zien.

Op donderdagmorgen 12 september om 10.30 uur is De Nederlandse Taalshow te bekijken én mee te maken in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De toegang is gratis.