Deze cowboy geeft nog eens goed aan waarom het in Orange Valley draait: Amerika. | Foto: Piet van Kampen
Deze cowboy geeft nog eens goed aan waarom het in Orange Valley draait: Amerika. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Najaarsfeest in volle galop

feest n Afgelopen weekend barstte het najaarsfeest los in het Rijndorp. Het thema van dit jaar is 'Once upon a time in Katwijk aan de Rijn'.

Amerikaanse tradities en spellen waaiden over en de decors straalden een Western-tint uit. Tipi's en totempalen stonden symbool voor het Indianenleven aan de overzijde van de oceaan. De officieuze opening werd vrijdag 'ingewijd' op de bomvolle Turfmarkt gevierd en voor de kids met spellen in de 'Orange Valley'. Hier vond zaterdag ook de officiƫle opening zaterdag plaats met een perfecte show van de marching band van DVS gevolgd door diverse demonstraties, alles met een Amerikaans sausje overgoten.

Paardenshows, schapen drijven, American Football, lasso werpen, alles onder grote belangstelling ondanks het zeer warme zomerweer. Of wellicht dankzij het weer alhoewel het strand bij deze temperaturen zeker lokte. Elke dag van deze week staat het dorp nog bol van activiteiten met zaterdag als hoogtepunten Oranjerock, de ludieke stokpaardenrace en de massale Big Village BBQ. Tot op heden treffen de Kattuk Binners het alweer met het weer.