Afbeelding
Foto: piet van kampen

Ingrijpende verbouwing voor AH Kraan

opening n Na een ingrijpende verbouwing die drie maanden in beslag nam opent op woensdag 4 september AH Kraan in de Hoornespassage de deur van de enorm ruimer geworden winkel. Boodschappen doen is voor velen een 'must' maar als er een zeer ruim assortiment in een ruime supermarkt aanwezig is, wordt het een stuk aangenamer.

Door Piet van Kampen

Aan die voorwaarden voldoet de eigentijdse supermarkt volledig. Door het bij de supermarkt trekken van leegstaande winkelruimtes aan de beide zeiden, is er nu ruim driehonderd vierkante meter bij gekomen. Heel slim van de eigenaren de broers Robert en Paul Kraan om deze beide ruimten aan de bestaande winkel toe te voegen. 'Het huis van je buurman is maar één keer te koop' is de wijsheid van de ondernemers. Het is een goede investering van hen om de toekomst goed aan te kunnen. De toekomst waarin assortimenten zullen blijven groeien en de consument ook hogere eisen stelt. Hierop heeft AH Kraan nu uitstekend ingespeeld.

Meerwaarde

Door de verbouwing en de verkregen verruiming van het winkeloppervlak hebben een aantal productgroepen meer ruimte gekregen. Met name de versafdelingen. De kaas- en delicatessenafdeling is uitgebreid en een lust voor het oog. Vers gegrilde producten zullen het water in de mond doen lopen. In de aardappelen-, groente- en fruitafdeling worden de producten door een conditioneersysteem lang vers gehouden. Er hangen nu ook beeldschermen met tips en productinformatie en voor de consument die graag zelf wil scannen en daardoor niet bij de kassa hoeft te wachten is het zelfscansysteem ingevoerd.

Alle vernieuwingen vormen een meerwaarde voor de supermarkt. Inmiddels is ook de derde generatie werkzaam in de zaak die in februari 1996 geopend werd. Rinus en Greet Kraan waren de grondlegger van het bedrijf, de zonen Robert en Paul namen het vaandel over en Bart is de kleinzoon die er met veel plezier werkt. Hij is er een van het grote team van bijna honderd enthousiaste medewerkers (full-time en part-time).

Tijdens de verbouwing hebben vele klanten en passanten al nieuwsgierige blikken naar de werkzaamheden geworpen. 'Wij hebben al veel positieve reacties van klanten gehad toen wij vertelden dat de supermarkt groter zou worden. Uit alles blijkt dat zij het ons gunnen' vertelt Robert met bescheiden trots. 'Wij hebben er met elkaar veel uren aan besteed om aan een optimale winkel te werken. Nu alles achter de rug is kunnen wij de klanten een nog betere winkel bieden'.


Thema-avond: grenzen en verantwoordelijkheden

brug n In De Brug is maandag 16 september een thema-avond over 'Grenzen en verantwoordelijkheden' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis.

De bijeenkomst wordt gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug, is spreker op deze avond: 'Grenzen en verantwoordelijkheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verantwoordelijkheden kunnen gemakkelijk verschuiven wanneer u samenleeft met een verslaafd persoon. Het bepalen waar uw verantwoordelijkheden liggen en hoe u hierin uw grenzen kunt stellen is van groot belang.'

Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum Hoornespassage. Aanmelden via De Brug, 071-4033733 of mail naar: info@debrughelpt.nl .Nadere info over De Brug staat op: www.debrughelpt.nl


Zondagavondzang

zangavond n Ook dit seizoen zijn er weer zangavonden in de Pniëlkerk. Op zondag 1 september wordt de eerste maandelijkse zondagavondzang weer gehouden.

Voor vaste bezoekers is het tijdstip wel bekend , maar voor iedereen die een keer willen aanschuiven ,de avond begint om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Tussendoor is er nog tijd voor een bakje koffie. De toegang is vrij. Wel is er een collecte om de onkosten te bestrijden.