Luid getoeter, blije gezichten en zwaaiende toeschouwers. Kortom weer een editie van de Truckrun. | Foto: PvK
Luid getoeter, blije gezichten en zwaaiende toeschouwers. Kortom weer een editie van de Truckrun. | Foto: PvK Foto:

Luidruchtigste colonne gaat weer op toer

truckrun n Het was afgelopen zaterdag voor de 22e keer dat de truckrun van zich deed horen. Een rit van 55 kilometer door de Duin- en Bollenstreek. Een ultiem moment voor mensen met een beperking die er dagenlang naartoe leven.

Alleen erg jammer als je wordt uitgeloot en in de bus mee mag in plaats van stoer in de cabine naast de chauffeur. Het overkwam Jack de Mol maar niet getreurd. In voorgaande keren was hij wel een bofkont die voorin een van de honderd trucks plaats mocht nemen. De ervaring is dan toch iets anders hetgeen niet wegneemt dat het enthousiasme bij het zwaaiende publiek langs de route er niet minder om is als de luid toeterende colonne passeert. De dag waarop de meer dan 200 medemensen weer zijn verwend kon niet meer stuk met dit prachtige weer.


Najaarsfeest in de Boemerang

FEESTWEEK n De feestweek in Katwijk a/d Rijn is in volle gang. De Boemerang is iedere avond geopend met diverse live bands. Woensdagavond staat in het teken van Unplugged door the Expired Faces.

Alle optredens zijn gratis toegankelijk, minimum leeftijd 18 jaar. Deuren gaan de rest van de week open om 20.30 uur. Donderdag 29 augustus staat de viermansformatie the Reverend op de bühne. Dit is niet alleen een spontane allround band, maar tevens een hechte vriendengroep die gewoon veel plezier beleeft aan muziek maken. Vrijdag 30 augustus staan de vrienden van Café de Melkboer op het podium, met hun muziek voor alle soorten gelegenheden. Alle genres uit de popmuziek zijn door het Café 'vermelkboerd' tot een bijzondere beleving.


Kamerkoor Cantilene weer van start

zang Ook de repetities van kamerkoor Cantilene starten. Maandag 2 september is de eerste repetities. De volgende optredens staan in de agenda:

Zondag 13 oktober in de Zingend Gelovendienst in de Grote Kerk in Rijnsburg aanvang 17.00 uur en vrijdag 20 december een kerstconcert in Kerkgebouw De Fontein aanvang 20.15 uur. Ook voor komende is al een optredens gepland: vrijdag 27 maart in Kerkgebouw de Fontein, aanvang 20.15 uur. In oktober viert het koor haar 40-jarig bestaan met een Jubileumconcert. Mee-repeteren kan op maandag 2 september in de Dorpskerk aan het Kerkplein om 20.00 uur. Het koor zoekt nog steeds alten, tenoren en bassen.


Kunstmarkt in het centrum

uitje n Tijdens de najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn is zaterdag 31 augustus een speciale kunstmarkt ingericht op het laatste deel van de Achterweg, bij Luyten tweewielers. Deze markt is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn heeft het regionale KunstenaarsCollectief KuCo ook dit jaar gevraagd om een kunstzinnig en creatief sfeertje aan de laatste dag van de feestweek te geven. Het laatste deel van de Achterweg zal worden ingericht door diverse regionale kunstenaars en creatievelingen die graag hun werk laten zien en natuurlijk ook leuke kunst- en cadeau artikelen verkopen. Dit jaar is een topaantal van 21 kunstenaars aanwezig.

Er is enorm veel diversiteit te zien. Van schilderijen tot foto's en van kleurrijke mozaïek tot prachtige beelden. Ook textielkunst van gerecyclede materialen en handgemaakte sieraden ontbreken niet.

De Katwijkse fotograaf Dirk van Egmond zal speciaal voor deze gelegenheid een uitgebreide open lucht expositie inrichten van zijn Katwijkse foto's.

Afbeelding