We gaan beginnen

Het zijn de woorden die een bekend tv-presentator uitspreekt bij de aanvang van zijn programma. Het zijn ook de woorden die van toepassing zijn op de bezigheden voor het komende seizoen in het Dienstencentrum de Zwanenburg.

Bezigheden zijn niet alleen activiteiten waarbij senioren lijfelijk aanwezig zijn maar dit bevat nog veel meer, hierover straks meer maar allereerst de opvallendste opening sinds jaren.

De opening vindt ditmaal niet plaats in de Zwanenburg maar op de boot de River Queen, alsof dit nog niet opvallend genoeg is, het gebeurd ook nog eens gelijktijdig en met elkaar de drie grote gebruikers in het Dienstencentrum de AOBK de IOV en het WZK. Maar dan zijn we er nog niet, omwonenden uit de buurt die geen gebruiker zijn van al die voorzieningen konden zich in laten schrijven om gratis aanwezig te zijn bij de opening en presentatie van het nieuwe seizoen.

Ze kunnen zo kennismaken met de mensen uit de Zwanenburg en te weten komen wat er allemaal mogelijk is.

Zonder een financiƫle injectie van buiten af gaat dit niet, de organisatoren zijn dan ook bijzonder erkentelijk met Fonds 1818, de Rabobank Leiden Katwijk, het Fonds Samen voor Elkaar en natuurlijk de drie organisatorende organisaties. We hopen hier a.s. vrijdag 30 augustus met de opening een fijne middag van te maken maar ook met het oog op de toekomst. Alle drie de organisaties zetten zich in dat de senioren het na de zin hebben, dat het hun aan niets ontbreekt maar dat kan alleen als zij hieraan zelf meewerken. Er wordt veel samen gedaan waar het nodig is en kan, samen staan we sterker.

Speciale aandacht gaat dit jaar ook uit om te onderzoeken hoe we mensen samen kunnen brengen, hierbij valt het woord eenzaamheid veel maar het gaat niet alleen om eenzaamheid, dit klinkt ook zo beladen, het is veel belangrijker dat samen iets doen, samen iets bereiken zoveel meer is, niet alleen voor jezelf maar ook voor je buurman of vrouw. In dit kader vind u ook b.v. "het koken voor mannen" het gaat hier niet om grote partijen maar juist kleinschaligheid, een kleine groep mannen koken, onder leiding, voor en met elkaar. Het is nuttig, het is leerzaam, gezellig en lekker, gewoon eens proberen kan toch ook geen kwaad. Het nieuwe Huis van de Buurt is de hele dag open en voor specifieke vragen zijn er elke morgen deskundigen aanwezig op allerlei gebied.

Natuurlijk blijven de ouwe vertrouwde activiteiten, alles gaat weer starten vanaf 2 september, kijk op de website van de AOBK www.aobk.nl.

Er ligt in de Zwanenburg sinds kort ook een presentatiegids waarin van alles wordt toegelicht, vraag er na.