Dagtocht NNO

bustocht n Wijkvereniging N.N.O. houdt woensdag 18 september een dagtocht naar Ridderkerk en omgeving. Vertrek 8.45 uur vanaf het wijkgebouw.

De rit gaat rechtstreeks naar Ridderkerk. Daar volgt ontvangst door Frits van Noppen met koffie of thee met gebak. Hij vertelt zijn verhaal over chocolade en alles wat je ermee kunt doen. Na een demonstratie is er een lunch en vervolgt de reis naar de Johannes Postschool in Rijsoord, waar de Capitulatie van Nederland in 1940 plaatsvond. In Delft is het diner in restaurant De Schaapskooi. Thuiskomst ongeveer 20.30 uur. Inbegrepen zijn: twee maal koffie met gebak, demonstratie chocolade, koffietafel met kroket, entree Johannes Postschool met eenmaal koffie met koek, driegangendiner, vervoer touringcar. Deelname kost 71,50 euro. Opgeven kan bij Willemijn op dinsdag 3 en 10 september vanaf 10.00 tot 16.15 uur in het wijkgebouw aan de E.A. Borgerstraat, via 06-14909426 of mijntje@45gmail.com


Herinrichting Rijnstraat en Turfmarkt

bouwen n Dit najaar start de herinrichting van de Rijnstraat en Turfmarkt. De werkzaamheden aan de Rijnstraat worden rondom de vernieuwing van de Kon. Julianabrug georganiseerd.

De Julianabrug gaat van maart tot en met december 2020 dicht voor groot onderhoud. Dat leidt tot extra verkeer op de omleidingsroutes. Als de afsluiting van de brug en de werkzaamheden aan de Rijnstraat tegelijk zouden worden uitgevoerd, dan kunnen de resterende wegen al het omleidingsverkeer niet aan.

Dit betekent dat een deel van de Rijnstraat (naar verwachting Molentuinweg tot en met de Turfmarkt) vóór maart 2020 en het andere deel (naar verwachting vanaf Turfmarkt tot aan de Callaoweg) ná december 2020 wordt aangepakt. De definitieve planning wordt bekend zodra er een aannemer is geselecteerd.

Als de Julianabrug wordt vernieuwd en tussen maart 2020 en december 2020 wordt afgesloten, liggen de werkzaamheden aan de Rijnstraat stil. De Rijnstraat kan dan gewoon gebruikt worden.

De Rijnstraat wordt opgeknapt in vervolg op de aanpak van Hoofdstraat en Katwijkerweg. Bewoners hebben intensief meegedacht over de inrichting. De gemeente start in september de aanbesteding, zodat in november een aannemer kan beginn