Op deze pagina wekelijks enkele artikelen uit De Katwijksche Post


Uit de krant van

donderdag 1 augustus

Felicitaties voor Katwijks oudste

Zij weet nog heel veel details van vroeger, Cornelia Meijvogel-Twigt. Maandag 5 augustus vierde zij de dag waarop zij 102 jaar geleden in de Parlevlietslop in Katwijk aan Zee het levenslicht zag. Een leeftijd die slechts heel weinigen is gegeven. De lieve zachtaardige hoogbejaarde liet op haar verjaardag alles rustig over zich heen komen.

Het is een heel lang mensenleven waarop de jarige terugblikt. 'Het leven kent lief en leed', klinkt het zachtjes als zij herinneringen ophaalt. Zij herinnert zich ook nog precies waar zij samen met haar man Arie voor het eerst ging wonen. 'Dat was in Parklaan 5 tegenover de huizen met de groene pannen'. Een aantal jaren geleden trok ze in Huize Salem. Vanwege de verbouwing daar woont zij nu tijdelijk in het complex aan de Waterboslaan in Rijnsburg. 'Ik word hier goed verzorgd hoor', vertelt zij met een tevreden blik. Maar toch hoopt ze weer naar Katwijk terug te keren als de verbouwing van Huize Salem gereed is.

Komt er nog een jaartje bij? Lief glimlachend: 'Nou ja hoor, er kan nog wel een jaartje bij'. Een speciaal recept kent zij niet. Het is iemand gegeven of niet.


Deze week in De Katwijksche Post

• Meer geld nodig voor

uitbreiding gemeentehuis

• Stempas bij restafval:

95 euro boete

• Voetbalmagazine: trainers

en voorzitters blikken vooruit