Vijfde editie voor de Kattukse Brainweek

HCHWA-D n Inmiddels is de Kattukse Brainweek niet meer weg te denken uit de Katwijkse evenementenagenda. Ook in haar vijfde editie, dit jaar van 18 tot en met 21 september, is er van alles te doen. De week staat in het teken van het vragen voor aandacht voor de Katwijkse Ziekte én het ophalen van geld voor onderzoek, in de vorm van leuke en gezellige activiteiten met voor ieder wat wils.

Op 18 september wordt afgetrapt met een complete overname van SandCBar. 's Middags is er de SandCKidsBingo (14.00-16.00, € 5,00), waar uw kids worden vermaakt én leuke prijzen kunnen winnen, terwijl u lekker aan de bar of op het terras geniet van het zonnetje. Want die is alvast besteld. Tegelijkertijd wordt door een aantal topkapsters in de serre voor €15 geknipt tijdens de SandCKnipActie (13.00-17.00). Dat doen zij geheel vrijwillig en dus komt de gehele opbrengst van uw knipbeurt ten goede aan het vinden van een medicijn. Iedereen is hier welkom en aanmelden is niet nodig.

's Avonds is, ook in SandCBar, de tweede editie van de SandCLadiesBingo, die inmiddels is uitverkocht. Niet getreurd, want men kan op 20 september terecht bij de Ierse Avond & Whiskeyproeverij in de Roskam. Daar zet de band The Ol' Foxes, niet onbekend in het folkcircuit, de tent op zijn kop met bekende en onbekende Ierse nummers. Men kan gezellig naar het folkfeestje komen (€10) of tegelijkertijd komen proeven van de lekkerste Bushmills en ambachtelijke hapjes (€30).

Natuurlijk is er geen Kattukse Brainweek zonder een feestje om het leven te vieren en dus is er op 21 september de FouteParty4Life met Funky Risotto in InDuyn.

Alsof dat alles nog niet genoeg is, kunt u op 19 september bij Marente in de Wilbert terecht voor een PubQuiz en op 21 september bij Olympia voor een Spinning Marathon. Ook op 21 september heeft u gratis toegang in de Bibliotheek Katwijk (hoofdbibliotheek) voor de lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond' door de Hersenstichting. Ook een actie starten? Dat kan natuurlijk altijd! Neem vooral contact met ons op.

Meer informatie over de evenementen en ticketverkoop vindt u op de Facebookpagina 'De Kattukse Brainweek' of op www.kattuksebrainweek.nl. Meer informatie over HCHWA-D en de stand van zaken van het onderzoek staat op www.hchwa-d.nl


Inloophuis De Brug weer hele dagen open

brug n Na de vakantieperiode is het Inloophuis van De Brug weer hele dagen open. De gasten zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur welkom. Op zaterdag is er tussen 12.00 en 14.00 uur snack-time.


In het inloophuis kunnen de gasten onder het genot van een kopje koffie hun verhaal kwijt. Er is ook altijd tijd voor een spelletje of een potje poolbiljarten. Het ontbijt en de warme maaltijd geeft aan de gasten, die vaak eenzaam zijn, vaste elementen in hun dagritme.

Het ontbijt wordt sinds begin dit jaar als nieuwe activiteit tussen 9.15 en 10.30 uur aan de inloophuisgasten aangeboden. Dit blijkt een schot in de roos te zijn. Hiermee biedt De Brug een extra schakel in de dagstructuur van mensen met een verslaving en psychiatrische of psychosociale problemen. Tegelijk leren de gasten ook wat een gezonde leefstijl is.

In het inloophuis is er ook gelegenheid om al dan niet met begeleiding creatieve en muzikale talenten te ontplooien of weer op te pakken. Desgewenst is de groepswerker bereid om gitaarles geven. Op woensdag is er een vrijwilliger aanwezig voor de begeleiding van creatieve activiteiten en ook is er regelmatig een kapster aanwezig. Daklozen kunnen zich douchen en de was doen en drogen.

Voor het ontbijt en de warme maaltijd graag een dag van tevoren aanmelden (warme maaltijd elke dag behalve zondag (13.00-13.30 uur); ontbijt elke dag behalve zaterdag en zondag. Meer info, aanmeldingen ontbijt/warme maaltijd: 071-403 37 33; www.debrughelpt.nl info@debrughelpt.nl

Inloophuis De Brug, Schaepmanstraat 1 (ingang via de zijdeur, kant Groen van Prinstererweg)


Nordic Walking bij AV Rijnsoever

Clinic n Op 31 augustus wordt bij AV Rijnsoever een clinic Nordic Walking gegeven.

Nordic Walking is een vorm van wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale wandelstokken (de zogenaamde poles). Nordic Walking kun je zowel in de zomer als in de winter doen, dus mocht je niet kunnen skiën dan is Nordic Walking een alternatief in de sneeuw.

Nordic Walking is een buitensport voor jong en oud. De populariteit van Nordic Walking heeft te maken met de vele voordelen die deze vorm van wandelen met zich meebrengt. Als de techniek van het wandelen met poles op een juiste manier wordt toegepast, worden veel spieren in het lichaam gebruikt. Nordic Walking is daardoor een intensieve vorm van wandelen met veel positieve effecten, maar de inspanning wordt niet ervaren als een zware trainingsvorm.

Aanvang: eerste groep 13.00 uur; 2e groep 14.30 uur. De groep bestaat max. 10 personen. De kosten voor deze clinic bedraagt € 5,- p.p. (incl. het gebruik van poles en koffie of thee na de les). Meer informatie en aanmelden via wandelen@avrijnsoever.nl