Greet Pieterse (l) en Dicky de Jong zijn vol enthousiasme over het nieuwe programma. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Greet Pieterse (l) en Dicky de Jong zijn vol enthousiasme over het nieuwe programma. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Kat-rijn heeft veel te bieden in nieuw seizoen

senioren n Samen zijn. sociale contacten, spel, bewegen, creativiteit. Het zijn de sleutelwoorden waarmee senioren van 55 jaar en ouder naar eigen believen hun agenda kunnen invullen. Een seizoen lang biedt de Stichting Seniorenbelangen Kat-rijn dagelijks de mogelijkheid om op welke manier dan ook op een plezierige en zinvolle wijze de tijd in te vullen.

Het is inmiddels al weer 51 jaar geleden dat de stichting Kat-rijn werd opgericht. In de loop der jaren is het bestaansrecht meer dan ooit bewezen. Steeds meer senioren, het zij echtparen, hetzij alleenstaanden werden deelnemer in de stichting en Anno 2019 staat de teller op maar liefst 400.

Het is alom bekend dat ons kleurrijke land enigszins aan het vergrijzen is en de doelgroep voor organisaties zoals Kat-rijn steeds groter wordt. Met name voor alleenstaanden biedt het diverse mogelijkheden om er eens gezellig tussenuit te zijn. Genieten van de (soms) beperkte mogelijkheden die het leven nog te bieden heeft. Uitdagingen om een cursus te volgen of gewoon gezellig een klaverjasje of een potje joker spelen. Voor de liefhebbers van het 'hogere' kaartniveau is bridgen het ultieme tijdverdrijf. Een aantal keren per jaar wordt er een bingo gedraaid en in een 'volle bak' zitten dan de geluksvogels die er met een leuke prijs vandoor gaan.

Op de agenda van dit jaar staat ook weer de kerstviering waarvoor vorige keren een grote belangstelling was. 'Wij willen alleen maar blijde mensen zien' zijn voorzitter Greet Pieterse-Commandeur (voorzitter) en Dicky de Jong-van Belen (secretaris) eensgezind. Binnen de stichting is ook het mannenkoor Kat-rijn actief en ook is er een dameskoor. 'Wij kunnen hiervoor nog enkele dames gebruiken' doet voorzitter Pieterse bij deze een oproep.

Voor slechts een klein handje met euro's kan er zoveel worden genoten. Het jaarlijkse inleggeld bedraagt slechts € 16,50. Voor een middagje klaverjassen hoeft slechts 3 euro per persoon uit de knip worden getrokken. Hiervoor wordt dan ook nog koffie, koek en een hapje verstrekt. Wat let een mens? Zo zijn alle dagelijkse activiteiten nog minder dan low-budget.

Voor deelname aan cursussen die van september tot mei duren hoeft men ook niet diep in de buidel te tasten. Voor line-dance is het tarief € 70,00, voor 'Meer bewegen voor ouderen' € 45,00, drie verschillende schildercursussen naar keuze voor € 73,00 en voor yoga slechts € 60,00. Zanglessen voor mannen of vrouwen kunnen voor € 50,00 worden gevolgd. Een scala aan mogelijkheden dus voor hen die een actieve uitdaging aan willen gaan. Voor meer informatie of aanmeldingen: margrethavj@casema.nl of tel. 4072584 en dickydejong137@gmail.com of 4073270. Ale senioren zijn welkom in gebouw De Coligny aan de Louise de Colignylaan 7.


Jos Wienen krijgt eerste bord Haarlem Gastronomische Hoofdstad

burgemeester n Tijdens de opening van Haarlem Culinair kreeg de burgemeester Jos Wienen officieel het eerste het bord 'Gastronomische Hoofdstad van Nederland' uitgereikt door Henny Leeflang, organisator van Haarlem Culinair.

Voor burgemeester Jos Wienen een mooie gelegenheid om zich in de openbaarheid aan zijn inwoners te presenteren. Een aantal enthousiaste ondernemers pakte tijdens het festival de handschoen op en daagt nu de rest van horeca Nederland uit om zich te kandideren voor de titel na 2020. Voor 2019/2020 zet Haarlem zich nadrukkelijk op de kaart als Gastronomische Hoofdstad van Nederland met tal van foodfestivals, het t-h-t-diner, Sterrengala Diner, WK Koken en het reguliere aanbod van zeer diverse restaurants in alle prijsklassen.

Nederland doet op de internationale agenda steeds meer mee op het culinaire vlak. Met name jonge chefs bestormen de top van de Nederlandse culinaire wereld, maar ook op een veel breder vlak weet de Nederlander de eetcultuur steeds beter te waarderen.

Haarlem heeft met name in het voorjaar en de zomer veel buitenlandse toeristen binnen haar stadsgrenzen die veel waardering opbrengen voor de lokale restaurants. Door het grote aantal kwaliteitsrestaurants, de culinaire evenementen en het aanbod van lokale producten is Haarlem een aantrekkelijke bestemming, zowel voor de toeristen als bewoners uit de regio. In de regio Haarlem bevinden zich verschillende sterrenrestaurants. Daarnaast heeft ook de Duin- en Bollenstreek een enorme horecadichtheid en zijn alle internationale keukens vertegenwoordigd. | Foto: Franklin van der Erf

Afbeelding