Metaalvondsten onderzoeken in het gemeentehuis

vondsten n AWN-Rijnstreek organiseert op woensdagmiddag 21 augustus een nieuwe hotspot archeologie in het gemeentehuis. Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn jong en oud weer welkom in de Burgerzaal om vondsten die vorig jaar zijn opgegraven in de Zanderij te onderzoeken.

Tijdens de eerste vier hotspots hebben de vrijwilligers van AWN samen met geïnteresseerden zo'n 350 vondsten uit de Zanderij gedetermineerd. Hierbij wordt beschreven wat de vondst is, hoe oud het voorwerp is en van welk materiaal het is gemaakt.

Naast de vele potscherven en botten van boerderijdieren, zijn er ook zo'n 80 metalen voorwerpen in de Zanderij gevonden. Deze worden tijdens de hotspot onderzocht en gedateerd.

Iedereen die hierbij wil helpen en die een kijkje achter de schermen wil nemen is op 21 augustus welkom op het gemeentehuis.


Schaaktoernooi bij TTV Rijnsoever

schaak n Dit jaar wordt voor de 11e keer het Rijnsoever Schaaktoernooi georganiseerd tijdens de traditionele feestweek in Katwijk aan den Rijn. Het toernooi vindt plaats op donderdagavond 29 augustus in de accommodatie van Tafeltennisvereniging Rijnsoever op sportpark De Krom. De start is om 20.00 uur. Voor de schakers is dit toernooi een mooi opwarmertje voor het schaakseizoen.

Het schaaktoernooi is bestemd voor jong en oud en van alle niveaus. Het betreft een snelschaaktoernooi met 5 minuten per persoon per partij. De zaal is open vanaf ongeveer 19.45 uur. Het toernooi zal rond 23.00 uur afgelopen zijn. De sfeer is informeel en een gezellige avond staat voorop. Het toernooi is tenslotte onderdeel van de feestweek!

Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro en moet bij binnenkomst worden voldaan. Deelnemers worden ontvangen met gratis koffie en koek. Overige consumpties zijn tegen verenigingsvriendelijke prijzen bij de bar verkrijgbaar.

Belangstellenden dienen zich vooraf op te geven via voorzitter@ttvrijnsoever.nl