Kees en Corrie Keizer vierden hun diamanten bruiloft. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Kees en Corrie Keizer vierden hun diamanten bruiloft. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Diamanten huwelijksmijlpaal voor echtpaar Keizer

zestig n Op 10 augustus 1959 schoven Kees Keizer (79) en Corrie Keizer-Nijgh (81) elkaar de ringen om als teken van eeuwige trouw. Zij blikten 60 jaar later terug op een zeer actief leven waarin ze de gelukkige ouders werden van Karel, René en Corrie. Met 10 klein- en 5 achterkleinkinderen werd de familie verrijkt.

Kees werd in Zuilen geboren en de wieg van Corrie stond in Katwijk. In hun latere leven zouden zij elkaar op de Voorstraat ontmoeten zoals zo vele Katwijkse stelletjes.
Hoe belandde Kees zo op de Voorstraat? 'Ik zat bij de Marine op Vliegveld Valkenburg en ging met een maat stappen in Katwijk. Daar ontmoette ik haar. Waarom zij voor mij koos toen we een praatje maakten? Omdat ik net zo lang was als Corrie', glimlacht hij veelbetekenend. 'En het klikte gelijk', vult Corrie hem aan. De basis voor een langdurige relatie was gelegd. Na hun trouwdag woonde het jonge stel tijdelijk in de Jan Tooropstraat in, verkasten naar een zomerhuisje in de E.A. Borgerstraat maar woonden daarna jarenlang in de Saksenstraat. Na de renovatie verhuisden zij naar de Karel Doormanlaan om twee jaar geleden een gelijkvloers appartement in wooncomplex Zwanenburg te betrekken. Helaas woont Kees daar nu alleen want echtgenote Corrie verblijft in Overduin waar hij haar twee keer per dag bezoekt.

Kees werd vanwege zijn werk een echte Katwijker. Zo voelt hij zich ook na bij machinefabriek Zwitser, als chauffeur bij Veiling Katwijk, mengmeester bij Kruyt Beton en de gemeente te hebben gewerkt. Naast zijn werk was hij mede-oprichter van de wijkvereniging N.N.O. waar hij en Corrie heel veel vrijwilligers werk hebben verricht.

Corrie, die 50 jaar lid was van het Evangelisatiekoor, 30 jaar lid van gymclub Hercules, lid van het damescomité van de Hervormde Kerk van de wijkvereniging en vrijwilligster bij Philadelphia was, werd voor haar verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ondanks alles hadden maakten zij tijd vrij voor de stacaravan in Voorthuizen waar zij veel jaren plezier van hebben gehad. Ook vakanties in Spanje, Portugal, Bulgarije en Zweden en als hoogtepunt de cruise op de Middellandse Zee zijn hen bij gebleven. Eind deze maand vieren zij hun feest met het complete gezin in De Reederij.