JazzKatz speelt op 20 augustus in het DunaAtelier. | Foto: PR
JazzKatz speelt op 20 augustus in het DunaAtelier. | Foto: PR Foto:

Promotieconcert JazzKatz bij DUNAatelier

Jazz n In Katwijk is veel aandacht voor popmuziek en metal, maar heel weinig voor jazz. Die leemte vult de Katwijkse groep JazzKatz op. De instrumentale vijfmansformatie geeft op dinsdag 20 augustus om half acht 's avonds een promotieconcert op het terrein naast het DUNAatelier. Bijwonen is gratis.

"We willen jazz meer bekend maken, laten zien dat jazz heel leuk is en helemaal niet saai en stoffig, zoals sommige mensen denken", zegt altsaxofonist Rianne de Vreugd. "Jazz is veel meer dan opeenvolgende warrige nootjes. Jazz is veel vrijer dan popmuziek waar je je als muzikant veel meer moet houden aan je bladmuziek. Bij jazz heb je een akkoordenschema en daarnaast ben je tijdens solo's vrij om te spelen wat je op dat moment wilt spelen. Om jazz te promoten spelen wij een breed scala aan jazzmuziek. Zelf vind ik jazz superleuk, vooral de interactie met het publiek. "
JazzKatz speelt cooljazz en daarnaast blues en een beetje rock & roll. De bandleden zijn gemotiveerde hobbyisten. De groep bestaat naast Rianne de Vreugd uit de instrumentalisten Jaap van der Plas (bas), Tinus de Vreugd (tenorsax en vader van Rianne), Gijs van der Plas (drums) en Jeroen Krah (toetsen). In de huidige bezetting speelt JazzKatz nu twee jaar. De groep treedt vooral op in Katwijk en omgeving. Daar willen de bandleden graag verandering in brengen. De formatie repeteert wekelijks in het DUNAatelier. Katz in JazzKatz is een samentrekking van Katwijk aan Zee.
Wie het gratis promotieconcert wil bijwonen is dinsdag 20 augustus om 19.30 welkom bij het DUNAatelier aan de Boulevard Zeezijde ter hoogte van de Vuurbaak en naast het voormalige restaurant De Zwaan.