Workshops voor kinderen in het DUNAatelier

schilderen n Elke woensdag t/m woensdag 28 augustus worden er door de Kunstvereeniging Katwijk weer workshops voor kinderen tussen 6 en 12 jaar gegeven.

Bij mooi weer gaan we naar buiten, maar als het weer wat minder goed is, kan er binnen worden geschilderd. We starten om 10.00 en stoppen om 11.30 uur, er wordt les gegeven en je krijgt je eigen werkstuk na afloop mee naar huis.
Het is handig om oude kleren aan te doen, zodat het niet erg is als je een beetje knoeit met verf.
De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het materiaal, wat drinken en snoep. Voor alle workshops kun je je opgeven in het DUNAatelier of via www.schilderenaanzee.nl, via kunstvereenigingkatwijk@gmail.com en telefonisch: 06-17210202.


Spreekuur Dunavie en TSO

Samen n De afgelopen tijd krijgt het Team Sociale Ondersteuning steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet Holland Rijnland. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor sommige ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen. De sociaal werkers van Team Sociale Ondersteuning houden regelmatig duo spreekuren samen met de seniorenmakelaar van Dunavie, om vragen van ouderen met hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om direct te kunnen inschrijven bij Woningnet Holland Rijnland. Er is weer een gezamenlijk spreekuur op woensdag 28 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur in de huiskamer van het Team Sociale Ondersteuning in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.