Arie Twigt heeft een rustige zomer. | Foto: PR
Arie Twigt heeft een rustige zomer. | Foto: PR Foto:

Rustige periode

Arie Twigt is een 19-jarige rolstoelbasketbalspeler uit Katwijk en woont op Papendal. Op het sportcomplex van Papendal traint Arie wekelijks met het Nederlands Team en in het weekend speelt de basketballer wedstrijden voor Only Friends uit Amsterdam. In deze blogpost vertelt Arie over zijn avonturen op Papendal en daarbuiten! Zijn belevingen schrijft hij op voor de Dirk Kuyt Foundation, zij ondersteunen hem in zijn weg naar de Paralympische Spelen in 2020.

'In mijn vorige blog eindigde ik met het verhaal dat ik helaas niet bij selectie zit voor het EK in Polen, dus ziet mijn zomer er helaas anders uit dan verwacht en heb ik het nu wat rustiger dan normaal. Buiten de toernooien om train ik nog wel gewoon mee met het Nederlands herenteam en eerlijk gezegd vind ik dat wel lekker. Zo blijf ik fit en behoud ik mijn conditie.

Het EK rolstoelbasketbal (heren) wordt van vrijdag 30 augustus t/m zondag 8 september gespeeld in Walbrzych (Polen). Nederland zit in de poule bij Frankrijk, Israƫl, Rusland, Spanje en Turkije. Mochten jullie het leuk vinden om het Nederlands herenteam tijdens het EK te volgen, hier bij de link naar de site: https://www.ecma209.pl/en/schedule/
Wat Nederland gaat doen? Het blijft lastig om dit in te schatten, we hebben een goede voorbereiding gehad, maar speelden een aantal wedstrijden niet zoals we zouden moeten doen. We kunnen beter en ik hoop dat ze dat tijdens het EK laten zien en dat ze met een medaille thuis komen! Als dit niet lukt hoop ik dat ze bij de eerste vier eindigen, want alleen dan plaatsen we ons voor de Paralympische spelen in Tokyo 2020!

Zoals jullie weten woon ik nog thuis, maar verblijf ik sinds twee jaar doordeweeks op het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) Papendal in Arnhem. Daar trainde ik twee keer per dag en ging ik tussendoor naar school. Ik had daar een eigen kamer. Maar omdat ik eerder dit jaar een aanbod heb gehad van Gran Canaria ga ik daar in september naar toe om mee te spelen in de Spaanse competitie. Dus is mijn contract op het CTO niet verlengd en hebben wij eind juli mijn kamer leeggehaald en de sleutel ingeleverd. De twee jaar op het CTO zijn echt snel voorbij gegaan. Ik heb daar veel geleerd en een hele mooie tijd gehad.

De komende twee weken ga ik dus gewoon nog lekker door met trainen, maar ga ik me ook alvast een beetje voorbereiden op mijn vertrek naar Gran Canaria. Mijn nieuwe avontuur komt steeds dichterbij en ik heb er zin in! Verder ga ik proberen te genieten van de zomer en mijn vrije tijd. Mijn favoriete games spelen op de PS4, af en toe een terrasje pakken en natuurlijk tussendoor lekker een balletje gooien.'