Fancy fair wordt 'All USA'

Wilbert n De fancy fair van De Wilbert sluit zich dit jaar graag aan bij het thema van de feestweek. Daarom is het 'All about the USA' op 31 augustus. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom om een gokje te wagen, iets moois te kopen bij de kraampjes, of om met een hotdog of iets lekkers van de All American BBQ te luisteren naar muziek in de sfeervolle binnentuin

Natuurlijk zullen alle vertrouwde elementen niet ontbreken tijdens de fancy fair. Het razend spannende enveloppenspel, de fleurige bloemen- en plantenstand, 2e hands kleding, het populaire Rad van Avontuur met mooi prijzen, de curiosa en niet te vergeten de loterij waar ook iets te winnen valt, waaronder de befaamde scooter. Het staat dit jaar allemaal weer op de agenda.

Ook de kinderen zal het aan niets ontbreken met de suikerspin- en popcornmachine, het springkussen, het schminken en andere spellen om het kinderfeest compleet te maken.

De opbrengst van de fancy fair komt geheel ten bate van het organiseren van recreatieve activiteiten voor de bewoners van De Wilbert en het rijdend houden van de rolstoelbussen.

Om 15.30 uur wordt de dag afgesloten met de trekking van de loterij. Loten voor de loterij zijn vooraf verkrijgbaar bij de receptie en bar in De Wilbert. De uitslag van de loterij is vanaf 2 september te vinden op de website van Marente.


Lekker voorlezen bij Zand

Zomerbieb n Heerlijk voorgelezen worden: het ís en blijft een feestje! Dit jaar trekt de bibliotheek erop uit voor een gratis voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand tegenover de Vuurbaak.

Op 21 Augustus staat het prentenboek 'De kleine walvis' centraal. In dit Prentenboek van het Jaar 2017 gaat het over het jongetje Boy die aan zee woont. Op een ochtend vindt Boy een kleine walvis op het strand. Hij neemt de walvis mee naar huis. Eindelijk heeft hij een vriendje. Maar walvissen kunnen niet leven in een badkuip...
Een geweldig verhaal dat ook nog eens op een bijzondere manier worden voorgelezen: soms met behulp van een zogenaamde voorleestas of met het voorleeskastje (waardoor alle kinderen het verhaal gelijk kunnen meekijken). Na afloop van het verhaal is er nog een kleine knutselactiviteit voor de kinderen.