Zwerfafval samen oppakken

wedstrijd n De gemeente Katwijk is op zoek naar goed uitvoerbare ideeën om zwerfafval in de omgeving te verminderen. Daarom kan iedereen deze zomer meedoen met een zwerfafvalwedstrijd en een idee om zwerfafval tegen te gaan insturen via www.katwijk.nl/pakhetop. De bedenker van het leukste en best uitvoerbare idee wordt beloond met een waardecheque van 500 euro om het idee samen met de gemeente uit te voeren. De actie loopt tot 1 september.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury, die de ideeën onder andere test op originaliteit, uitvoerbaarheid en verwacht effect. Via deze wedstrijd kunnen inwoners meedenken over het schoner maken en houden van hun buurt en het strand. Hieruit ontstaan niet alleen goede ideeën. Mensen worden zich ook bewuster van het probleem en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een oplossing. In juli en augustus pakken we zwerfafval samen op!

Op www.katwijk.nl/zwerfafval leest u meer over de zwerfafval aanpak van de gemeente Katwijk en wat u kunt doen om zwerfafval in uw buurt tegen te gaan.


Grootste gezin van Engeland

Duinrell n Er komen veel kinderen op Duinrell, maar één familie met 20 kinderen heeft Duinrell nog nooit ontvangen. Afgelopen week kwam de grootste familie van Engeland, de Radford familie, een aantal dagen op vakantie op Duinrell. De 44-jarige Sue en 48-jarige Noel Radford zijn, met 20 kinderen, het grootste gezin van Engeland. Het stel kreeg verkering toen Sue 7 jaar en Noel 11 jaar waren. Sue kreeg haar eerste kindje, Chris, toen ze 14 jaar was. Direct daarna ging het koppel samenwonen, trouwen en toen Sue 17 jaar was zette ze dochtertje nummer twee op de wereld. In de jaren daarna werden, tot de dag van vandaag, 20 gezonde kinderen geboren.