Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Kennismaken met het kaartspel Bridge

bridge n Op donderdag 8 augustus kan men op het Noordzee Zomer Festival kennismaken met Bridge. Veel mensen hebben het idee dat Bridgen moeilijk is, maar is dat ook zo? Als je eenmaal kunt bridgen, vind je het niet moeilijk meer en raak je al snel in de ban van dit mooie spel. Een ieder kan op zijn of haar eigen niveau spelen. Echter om bridge te leren moet je vaak over een drempel heen.

Bridge is een kaartspel dat je overal kunt spelen, thuis, op de computer of bij een club. Je speelt het met z'n tweeën tegen andere tweetallen en je hebt er niet veel voor nodig; een spel kaarten, een partner en twee tegenstanders. Dat is alles.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bridgen veel positieve effecten heeft op de gezondheid. Prikkels voor hersenactiviteiten als planning, rekenvaardigheden en geheugen zijn goed. Het sociale aspect in bridgen is misschien nog veel belangrijker. Regelmatig op een club of thuis een avondje bridgen brengt gezelligheid en ontspanning.

Op deze morgen kan men gedurende twee sessies kennismaken met het kaartspel Bridge. Aanvang om 10 en 11 uur. De bridgedocente Femke Frietema zal het demonstreren in samenwerking met leden van de Bridgeclub De Brug. Bij voldoende belangstelling zal de bridgeclub De Brug in het najaar een starterscursus organiseren.


In de vakantie gratis tafeltennissen

tafeltennis n 'We hebben een prachtige accommodatie en alle faciliteiten.' Jan Holten van TV Rijnsoever is trots op het moderne thuishonk van de vereniging.

Binnen de club is het idee ontstaan tijdens de vakantieperiode de accommodatie gratis beschikbaar te stellen voor iedereen die graag een balletje slaat of het eens wil proberen. Jong en oud kan er gebruik van maken. Het is gezond om te bewegen en tafeltennissen is een leuke sport. Het is tevens een mooie gelegenheid om er vrijblijvend kennis mee te maken. Liefhebbers kunnen enkelspel spelen of dubbelen net zoals bij tennis. In de lege uurtjes tijdens de vakantieperiode is het een uitstekende mogelijkheid om er een goede invulling aan te geven. Spelmateriaal is aanwezig. Even ontspannen in de kantine en naar wens ook douchen na afloop is allemaal mogelijk. De liefhebbers dienen echter wel met sportschoenen te spelen of desnoods op blote voeten. Vooraf aanmelden hoeft niet. Je kunt zo binnen lopen op de volgende tijden: maandag van 10.00-12.00 uur, dinsdag van 19.30-22.00 uur, donderdag van 14.00-16.00 uur, vrijdag van 10.00-12.00 uur en van 19.30-22.00 uur.

TV Rijnsoever heeft haar accommodatie op sportpark De Krom onder de tribune van vv. Katwijk. De ingang is tegenover de ingang van tennisvereniging KLTV. Van harte welkom en maak gebruik van dit mooie initiatief.