De leerlingen van de Willem van Veenschool vieren samen met de WWF panda de lancering van hun eigen boek. | Foto: Treffend Beeld
De leerlingen van de Willem van Veenschool vieren samen met de WWF panda de lancering van hun eigen boek. | Foto: Treffend Beeld Foto: Treffend Beeld

Operatie Jonas en… de plastic soep

boekje n De leerlingen van groep drie tot en met acht van de Willem van Veenschool uit Katwijk aan den Rijn hebben het eerste Operatie Jonas boekje gemaakt: Operatie Jonas…en de plastic soep. Het werd afgelopen maandag uitgereikt aan directeur bestuurder Rindert Venema van Prohles, de stichting voor protestants-christelijk en hervormd basisonderwijs in Katwijk.

Net daarvoor had de bekende panda mascotte van het Wereldnatuurfonds (WWF) een exemplaar uitgereikt aan leerlinge Sanne Staat van groep zes van die school. Zij tekende de cover van het boekje.

Operatie Jonas is een initiatief van WWF Haaglanden, Jutters Katwijk, stichting 20Duurzaam20 en Dune Pebbler en heeft als doelstelling de bewustwording van de grote hoeveelheden plastic in de oceanen te vergroten. Educatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Nadat het WWF al eerder educatielessen omtrent de plastic soep had gegeven op de Willem van Veenschool, zijn de leerlingen van groep drie tot en met acht aan de slag gegaan met bestseller auteur Lorena Veldhuijzen. Zij schreven en tekenden samen het boek 'Operatie Jonas…en de plastic soep'.

Uniek

Het resultaat van dit creatieve proces is uiteindelijk een uniek boekje, dat te koop is op de Willem van Veenschool en waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat; de Bubble Barrier Katwijk. Er volgden tijdens de boekpresentatie mooie woorden van adjunct directeur Rob Jansen en Venema, nadat regiocoördinator van WWF Haaglanden Cees de Vos al lovende woorden sprak richting de leerlingen. 'Zo creatief met tekst en beeld, en dan nog eens inhakend op de actualiteiten, dat is razend knap', aldus De Vos.

Meer weten of deelnemen aan het boekenproject van Operatie Jonas? Mail dan naar info@operatiejonas.nl | Foto: Treffend Beeld


Dankwoord namens familie Anja Schaap

ingezonden n 'Via deze weg willen wij, als familie van Anja Schaap, onze dank uitspreken aan allen die betrokken zijn geweest bij de zoektocht naar Anja. Wij waarderen alle hulp die wij hebben ontvangen en aangeboden hebben gekregen van verschillende mensen, in het bijzonder de intensieve zoekhulp met alle denkbare hulpmiddelen van de politie, brandweer, KNRM, kustwacht, Staatsbosbeheer en Stichting Veteranen Search Team.

Daarnaast waarderen wij alle steunbetuigingen die wij van verschillende mensen hebben ontvangen door middel van kaarten, condoleances, bezoeken en bemoedigende woorden. Deze steunbetuigingen hebben ons goed gedaan.

Tijdens de herdenkingsbijenkomst van Anja is er door middel van een collecte een bedrag van €1137,37 ingezameld. Het ingezamelde bedrag willen wij doneren aan de KNRM en Stichting Veteranen Search Team. Deze organisaties zijn afhankelijk van donaties en sponsoren. Mensen die nog geld willen doneren aan de KNRM en/of Stichting Veteranen Search Team verwijzen wij graag door naar de website van de KNRM (www.KNRM.nl) en Stichting Veteranen Search Team (www.veteranensearchteam.nl).'


De Schuit strikt Toontje Lager voor 2020

nederpop n Na een succesvol seizoen 2018/2019 is De Schuit alweer druk bezig met het organiseren van toffe nieuwe evenementen voor het aankomende seizoen.

Zo komt op zaterdag 1 februari 2020 Toontje Lager met hun 80's Nederpop naar het grote podium van De Schuit. Voor deze clubtour speelt de band het album 'Er Op of Er Onder' uit 1982 integraal. Uiteraard wordt de set aangevuld met andere bekende hits als 'Vroeg of Laat', 'Stiekem Gedanst' en 'Zoveel te Doen'.

Kaartjes voor deze show zijn per direct te koop voor € 10,00 via de website. Ga voor meer informatie naar www.deschuit.nl of volg ons op Facebook/Instagram.