Dirk Out. | Foto: PR
Dirk Out. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Dirk Out in Zomerserie Vredeskerk

Orgel n Op dinsdag 23 juli, aanvang 20.15 uur, concerteert Dirk Out uit Haarlem op het J.H.H. Bätzorgel (1765) van de Vredeskerk, Baljuwplein 1. De verrichtingen zijn te volgen door projectie op de muur.

Al vele malen eerder hebben we deze organist in de zomerserie beluisterd. Vastgesteld moet worden dat hij zeer goed ligt bij het publiek – aangezien een grote speelvaardigheid, waarvan bijvoorbeeld de Toccata van Boëlmann zal getuigen in de orgelwerken van dit concert ,wordt gecombineerd met een uitstekend improvisatievermogen,zodat we opnieuw benieuwd zijn naar dit optreden.
In de jaren 80 was Dirk Out al prijswinnaar van het César Franck concours te Nijmegen. Sinds een groot aantal jaren geeft deze all-round musicus concerten in binnen en buitenland. Daarnaast heeft hij een scala aan CD, radio-opnamen,TV en DVD opnamen op zijn naam staan. Als specifiek koorbegeleider weet hij de koortoon te treffen als geen ander.

Het programma luidt: 1.Concerto in E van Bruhns 2. J.S.Bach Passacaglia in c BWV 582 3. Cornet Voluntary in G Walond 4. Sonata 3 Mendelssohn ( 2 delen) 5. Lutherlied J.Zwart 6. Prière Notre Dame - Toccata L.Boëlmann 7. Improvisatie Ps. 43 waarna 2 coupletten samenzang.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50, terwijl jongeren t/m 14 jaar gratis toegang hebben. In de grote zaal Aquamarijn kan men koffie nuttigen.

Lekker voorlezen aan het strand

Zand n Dit jaar trekt de bibliotheek er twee keer op uit voor een voorleesavontuur op locatie. Grandcafé aan zee Zand, gelegen op het strand tegenover de vuurtoren, geeft Bibliotheek Katwijk deze zomer plek om een leuke voorleesactiviteit uit te voeren. Jonge kinderen kunnen gezellig aanschuiven op woensdagmiddag 31 juli en op woensdagmiddag 21 augustus tussen 15.00 en 15.45 uur bij Zand.

Op 31 juli wordt voorgelezen uit het prentenboek 'De kist', een heerlijk verhaal over Geesje de geit die op het strand een kist ontdekt. Ze verstopt zich met haar vriendjes in de kist, als zij een eng geluid uit zee hoort.
Op 21 augustus staat het prentenboek 'De kleine walvis' centraal. In dit Prentenboek van het Jaar 2017 gaat het over het jongetje Boy die aan zee woont. Op een ochtend vindt Boy een kleine walvis op het strand. Hij neemt de walvis mee naar huis. Eindelijk heeft hij een vriendje. Maar walvissen kunnen niet leven in een badkuip... Na afloop van het verhaal is er nog een kleine knutselactiviteit voor de kinderen.