Het was weer superdruk op het evenementenplein. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Het was weer superdruk op het evenementenplein. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Nieuwe glazen succesnummer tijdens Haringrock

duurzaam n Haringrock trok als vanouds weer duizenden mensen en staat al een aantal jaren als een huis. Het gezegde: 'Je kon over de hoofden lopen' was hier figuurlijk ook weer van toepassing. Een weg banen met een biertje in de hand.

Het muziekevenement heeft een enorme zuigkracht want ook veel festivalliefhebbers uit de regio trekken richting het evenementenplein. Op zaterdagavond was 'Van Dik Hout' natuurlijk een trekpleister, dat was vooraf in de wandelgangen al te beluisteren. Haringrock, the place to be waar vele bekenden met elkaar bijpraten. Met stemverheffing om boven het geluid uit de megaboxen en het massageroezemoes uit te komen. Haringrock, het evenement waar de tap roodgloeiend staat om het dorstige volk van de duizenden gele rakkers te voorzien. Voorheen in plastic wegwerpglazen.


Primeur

Ja voorheen plastic glazen. Talloze plastic glazen. Je gleed er over uit zoveel lagen er op het plein. Dat was afgelopen weekend heel anders toen voor het eerst het milieuvriendelijke polipropyleen glas werd gebruikt. Duurzaam voor hergebruik en ook goed afbreekbaar. Ton Frissen had de gok genomen om deze voor het eerst voor Katwijk en voor zover bekend nog niet op andere muziekfestivals in den lande, te laten produceren. Het werd een succes.

Frissen na afloop: 'Het was weer superdruk en de reacties over de glazen waren zeer positief. Ze moesten er wel even aan wennen want het is toch een verandering om je lege glas bij te houden. Het is tenslotte voor € 2,50 gekocht en men kan het mee naar huis nemen voor hergebruik. 'We hebben na de eerste avond slechts 28 bekertjes op het terrein aangetroffen dus het mag geslaagd worden genoemd', oogt hij zeer tevreden.