Dirk Hogervorst, voorzitter Stichting Rijnsburgs Bloemencorso, en Ton Frissen presenteren hun samenwerking. | Foto: Piet van Kampen
Dirk Hogervorst, voorzitter Stichting Rijnsburgs Bloemencorso, en Ton Frissen presenteren hun samenwerking. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Instrumentale blikvanger

haringrock n Een gitaar van bijna 9 meter lang. Voor geen enkele muzikant te bespelen maar deze was dit weekend wel te bewonderen op de Boulevard naast het monument van de Haringhappers. Het is een symbool van de samenwerking die Ton Frissen van Haringrock voor 3 jaar is aangegaan met de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso.

Tijdens de Flowerparade zal voor het eerst ook een praalwagen van Haringrock op zaterdag 10 augustus te bewonderen zijn. Met de giga-gitaar als blikvanger. Voorafgaand aan de ondertekening van het samenwerkingsverband en de onthulling van de gitaar was er in Bar 70 een bijeenkomst van sponsors. Er werd een veiling gehouden ten bate van een goed doel, dit jaar de Stichting Hartekind. Voor deze gelegenheid was Harry Vermeegen de man die als veilingmeester trachtte om bij de aanwezigen de meeste euri uit de kontzak te kletsen. Het bracht een leuk sommetje van 3900 euro op. Voorzitter van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso Dirk Hogervorst en Ton Frissen onthulden de gitaar, symbool van muziek die er in de samenwerking zit.