Minne Veldman opent Zomerserie

orgel n De zomerserie dinsdagavondconcerten 2019 wordt deze keer geopend, op dinsdag 16 juli om 20.15 uur, door Minne Veldman in de Vredeskerk Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee.

Het Bätzorgel uit 1765 wordt wekelijks bespeeld door bekende musici uit het land. De programma's vermelden bekende toegankelijke orgelwerken, zodat het publiek optimaal kan genieten. De toegang bedraagt 7,50 euro, terwijl jongeren t/m/ 14 jaar vrij toegang hebben. Na afloop is er gelegenheid onder genot van koffie na te praten. Op een beeldscherm zijn de verrichtingen te volgen.

Minne ontving zijn opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van het land en ook daarbuiten.
Als organist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Tevens is hij als dirigent werkzaam bij een aantal koren. Deze job geeft hem tevens de inspiratie te componeren voor koor. Van zijn hand zijn ook diverse orgelbewerkingen verschenen.
Het programma: 1.Scheepje onder Jezus' hoede J.Zwart 2. Concerto d-moll BWV 596 J.S.Bach (5 delen) 3. Korraal J.L.Krebs 4. Introduction/passacaglia J. Rheinberger 5. Pastorale C.Franck 6. Marche en Cantabilé L.Lefébure-Wely 7. Festive Toccata D.Bédard 8, Fantasie-toccatine Ps. 105, waarna 2 coupletten samenzang.