Wie wint de Baalbergen Aanmoedigingsprijs?

kunstprijs n Sinds 1971 houdt Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen.

Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Het blijft echter belangrijk om ook getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden voor hun werk. Daarom heeft Baalbergen Katwijk in 2017 de Baalbergen Aanmoedigingsprijs voor startende kunstenaars ingesteld. Deze prijs is in 2017 gewonnen door Lisette Hogewoning die inmiddels regionale bekendheid heeft verworven en binnenkort met haar weergave van Rembrandt zal deelnemen aan een expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Ook dit jaar zullen startende kunstenaars een podium krijgen bij Baalbergen. Maakt u schilderijen, etsen, beeldhouwwerk, foto's, tekeningen, quilts of werkt u in andere kunstvormen? Bent u een startende kunstenaar en verbonden met deze regio? Wilt u uw werk voorleggen aan een professionele jury? Wilt u exposeren in een professionele omgeving?
Meld u dan voor 10 augustus aan om deel te nemen aan de Baalbergen Aanmoedigingsprijs. U kunt zich aanmelden door een e-mail met uw naam en telefoonnummer te sturen naar expo@baalbergenkatwijk.nl Daarna ontvangt u een uitnodiging om half augustus uw werk voor te leggen aan de deskundige jury. De jury, bestaande uit Lisette Hogewoning, Jan Golsteyn en Kees Baalbergen zal de meest getalenteerde aanmelders selecteren. Deze kunstenaars zullen in september samen exposeren bij Baalbergen Katwijk. De uiteindelijke winnaar ontvangt tijdens de opening van die expositie een oorkonde, een geldbedrag en de kans om met eigen werk een complete expositie samen te stellen.


Geslaagd!

gefeliciteerd n In het tweede tijdvak konden examenkandidaten in de herkansing. Voor velen bracht dit de doorslag. Namens de redactie van harte gefeliciteerd. Ook nog een opsomming van alle geslaagden van het Wellant College in Rijnsburg.

Driestar College Gouda
HAVO

Hendrik Hus, Mathanja van der Plas, Marlijn van Woerden.

Northgo College
HAVO

Youri Wignand

Wellant College Rijnsburg
VMBO-BL

Nikki de Best; Eline van Duijn; Demi Fielmieg; Robin Oudshoorn; Melvin Ouwehand; Robin Ouwehand; Jamie Siera; Lea Varkevisser; Rinke Zwaan; Martin Berkheij; Corne van Dijk; Kyle van Dorp; Tessa Heemskerk; Daan de Held; Rosa de Mol; Lars Mooijman; Dick Ouwehand; Morena van der Plas; Noor van Rhijn; Demi Schoneveld; Marco Vlieland.

VMBO-GL

Ilse van 't Hazeveld; Iris van der Plas; Aron Zuijderduijn.

VMBO-KL

Arres van Egmond; Roy Ciere; Jaap van Duijn; Leonie van Duijn; Nick van Duijvenvoorde; Nicole van der Greft; Roy Guijt; Leyla Güzel; Niels den Haas; Jarno Haasnoot; Lucas Hoek; Simon Hoek; Senna de Jong; Kim Jonker; Thijmen van Klaveren; Robin Kraijenoord; Indy Meijer; Gijs van Rijn; Neline van Rijn; Isa Schaap; Ruben Spaargaren; Bram Zierikzee; Jarno Zwanenburg; Pieter Barnhoorn; Ming Barnhoorn; Hidde Bekker; Marly de Haard; Julia Haasnoot; Levi Hoek; Stef Heemskerk; Tim Lagemaat; Patrick Meijer; Demi Messemaker; Noa van der Plas; Ara Rashid; Robin Schaap; Crystal Schellingerhout; Migiel Soesman; Jan Varkevisser; Tim Vooijs; Megan Zuijderduijn; Janine van der Zwan.

VMBO-TL

Else van Beelen; Talitha de Best; William van Duijn; Janine van Duijvenvoorde; Anouk Meijvogel; Hans Rasenberg; Rosanne Schaap; Lisanne Verdoes; Thomas Wischmeijer; Ruben Aandewiel; Corinne van Beelen; Nina van Duijn; Marco Hoek; Daan Knetsch; Julia van Milt; Oguzhan Özel; Demi Ravensbergen; Gert Pluimgraaf; Charlotte Plug; Simon Varkevisser; Necla Wals.


Dunavie gaat vaker open

service n Dunavie breidt haar openingstijden vanaf 1 september uit. Vanaf dan zijn de deuren en telefoonlijnen zowel 's ochtends als 's middags geopend.

Het afgelopen jaar werd gemerkt dat huurders niet alleen digitaal contact willen, maar ook graag zien dat zij 's middags bij de balie terecht kunnen en Dunavie telefonisch kunnen bereiken. Nu is de balie alleen 's morgens geopend en dat blijkt niet toereikend.

Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek heeft ook meerdere keren het belang benadrukt om de openingstijden weer te verruimen, omdat huurders er behoefte aan hebben om zelf te bepalen hoe en wanneer zij Dunavie kunnen bereiken.

In 2018 zijn de klantprocessen vernieuwd om beter in te spelen op de wens van huurders om hun vragen ook digitaal te kunnen stellen en zelf zaken te kunnen regelen. Sindsdien kunnen huurders via het online klantportaal 24/7 zelf verzoeken indienen en de Klantenservice indien nodig bereiken via Webchat of WhatsApp.

Met ingang van september is de balie aan de Ambachtsweg 16 geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 16.30 uur en vrijdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur. Dan is de klantenservice ook bereikbaar via 820 08 00 en kan men chatten via de website of een bericht sturen via Whatsapp. Daarnaast is Dunavie 24/7 bereikbaar via het Klantportaal. In geval van spoed is er 24/7 het spoednummer.