Danny Achterberg in gesprek met directeur Piet Keijzer en minister Arie Slob. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Danny Achterberg in gesprek met directeur Piet Keijzer en minister Arie Slob. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Minister Arie Slob bezoekt Praktijkschool de Limes

erkenning n Dat minister Arie Slob van Onderwijs voor Praktijkschool de Limes in Katwijk gekozen had zegt alles over de kwaliteit van de eerder al met een bekroning gehonoreerde school. De bewindsman had ook voor andere locaties kunnen kiezen waar voor het eerst de landelijk erkende diploma's werden uitgereikt.

Behalve plaatselijke media waren ook De Volkskrant, het Leidsch Dagblad en SBS 6 vorige week maandag aanwezig tijdens deze feestelijke, landelijke première. Leerlingen met het erkende en voor hen zo belangrijke document op zak krijgen nu een makkelijkere opstap op de maatschappelijke ladder. Op een muur in het schoolgebouw prijkt de veelzeggende tekst: Limes, de school die grenzen verlegt.

De moeder van de geslaagde Cecile Altorf uit Wassenaar: 'Ieder doet het op z'n eigen manier'. Zij was trots op haar zeventienjarige dochter die nu aan de slag kan bij SWZ. Cecile zelf: 'Ik ben hier klaar gestoomd voor de praktijk en krijg nu een kans na er stage te hebben gelopen en heb een contract. Ik heb voor deze school gekozen omdat mijn broer er ook goede ervaringen mee had en ook goede nazorg kreeg. Hij is goed terecht gekomen en dat hoop ik nu ook. Op deze school krijg je persoonlijke aandacht en ik ben geslaagd met goede cijfers' sprak zij trots. Later op de avond kon zij dit ook voor de TV uitstralen. Ook Danny Achterberg uit Rijnsburg kende soortelijke ervaringen. 'Ik werkte al bij AH in Rijnsburg en kom daar nu in vaste dienst. Ik heb doorgezet door goede begeleiding van mijn mentor. Wij kunnen iets met onze handen en een VMBO'er is niet praktisch ingesteld' sprak hij onomwonden. Sommige kijken op ons neer maar met een diploma op zak verandert er wel wat', zegt Danny overtuigd.


Verbinding met bedrijfsleven

Minister Slob gaf de school een compliment voor de verbinding met het bedrijfsleven. 'Hier worden de leerlingen op een goede manier geleid naar de praktijk. In Nederland misten we de aansluiting en nu worden op alle Praktijkscholen het officiële schooldiploma voor praktijkonderwijs uitgereikt en biedt mogelijkheden voor wie je bent'. Een trotse directeur Piet Keijzer: 'Het is teamwork maar geloof in jezelf en omgang binnen de school. Het is nu bevestigd met een diploma'.