ZwemVierdaagse

sportief n In het Katwijkse zwembad Aquamar is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli voor de 43e keer de Zwem4Daagse. Dit jaar wordt die voor de eerste keer gehouden in het nieuwe zwembad.

Meedoen aan de Zwem4Daagse betekent vier dagen elke dag 500 meter zwemmen. Kinderen tot 12 jaar zwemmen 250 meter per dag. Deelnemers van de Zwem4Daagse kunnen dagelijks starten tussen 18.30 en 20.30 uur. Er zijn vijf dagen beschikbaar om te zwemmen, dus op dinsdag starten of een dag overslaan is mogelijk.

Het is natuurlijk een uitdaging om alleen mee te doen, maar samen zwemmen met je familie, klas, sportteam of vrienden en vriendinnen is natuurlijk nòg leuker. Meedoen aan de Zwem4Daagse kan alleen als je in het bezit bent van het A-diploma. Ben jij die 'waterrat' die er nooit genoeg van krijgt om in het water te zijn? Wil je gezond bezig zijn, lekker bewegen en deins je niet terug voor een uitdaging? Zwem dan ook mee.

Inschrijven voor de Zwem4daagse kan tot en met maandag 8 juli, dagelijks bij de receptie van zwembad Aquamar. Tot en met zondag 30 juni profiteer je van een speciaal tarief tijdens de voorverkoop.

Op maandag 8 juli wordt de Zwem4Daagse geopend en op donderdag 11 juli en vrijdag 12 juli zijn de medaille-uitreikingen. Op de laatste zwemdag van de Zwem4Daagse wordt het evenement op spetterende wijze afgesloten. www.sportbedrijfkatwijk.nl


Kom en Prijsdienst

Dorpskerk n Zondagavond 7 juli om 18:30 uur zal de maandelijkse Kom en Prijsdienst in de Dorpskerk worden gehouden.

Deze dienst wordt geleid door ds. E.J. de Groot, wijkpredikant van de Ontmoetingskerk. Als thema van deze Kom en Prijsdienst heeft hij de volgende indringende vraag gekozen: 'Waar kies jij voor?'
Naar aanleiding van Bijbellezingen uit Psalm 42 en Psalm 63 zal ds. de Groot 2 korte meditaties houden met als titel: 'Soorten van verlangen' en 'Verlangen naar God. Rond dit thema ís een mooie selectie van bijpassende liederen samengesteld uit de diverse zangbundels. De samenzang zal door Gerben Glasbergen worden begeleid.


Zomerverkoop in bibliotheken

bieb n Vlak voor de zomervakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen. Vanaf vrijdag 5 t/m zaterdag 20 juli kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren.

De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden, moet zeker even komen snuffelen. De prijzen zijn € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.